3.6 C
Pals
Dilluns, 29 novembre 2021
- Publicitat -

‘Figura de perfil’, una obra de 1925 al Museu Dalí

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
spot_img

El Museu Dalí de Figueres mostra per primer cop ‘Figura de perfil’, un retrat a l’oli que l’artista va pintar quan era un aprenent de pintor. Aquesta obra només es va exposar l’any 1925 i durant 92 anys va estar oculta, a mans de privats. La Fundació Gala – Salvador Dalí la va comprar el març passat i ara l’ha inclòs en una exposició amb quatre quadres més de l’època de Dalí com a aprenent.

‘Figura de perfil’ és un retrat d’Anna Maria, la germana de l’artista, que va ser la seva model principal abans de Gala. Se la veu asseguda, de perfil, mentre contempla el paisatge de Cadaqués des d’una finestra, el mateix que es veia des de la casa del pare de l’artista, a es Sortell. El 1925, aquest quadre es va exposar a les galeries Dalmau de Barcelona, en la primera mostra en solitari del pintor. Llavors Salvador Dalí, que tenia 21 anys, encara era un artista desconegut, que absorbia les diverses tendències, com el cubisme, el purisme o el noucentisme, mentre cercava el seu propi estil. La mosra incloïa 17 olis i cinc dibuixos, entre els quals sis retrats d’Anna Maria. Aquell mateix any, el farmacèutic Joaquim Cusí, amic de la família, el va comprar per 500 pessetes. Des de llavors, mai més s’havia pogut veure en públic. El març passat, la Fundació el va poder recuperar en una subhasta a Londres. En va pagar 2 milions d’euros. Ara, finalment, el públic podrà gaudir-ne en una mostra amb quatre quadres més d’aquella mateixa època. L’exposició, amb el títol genèric de ‘Salvador Dalí, aprenent de pintor’, es podrà visitar fins a finals del 2018.

D’altra banda, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el MNAC, programarà el 2018 una exposició inèdita sobre Gala. Serà del 5 de juliol al 14 d’octubre. S’hi podran veure quadres de Max Ernst, Picasso i Dalí, fotografies de Man Ray i Cecil Beaton, objectes surrealistes, vestits i estris de tocador de Gala. D’aquesta manera, el MNAC i la Fundació Gala – Salvador Dalí volen donar protagonisme a Gala i oferir una exposició amb un valor afegit que permeti observar aspectes del context personal del pintor empordanès.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Fúmiga i Suu estrenen el videoclip de ‘Segona conjugació’

La Fúmiga i Suu acaben de presentar el videoclip de ‘Segona conjugació, una de les interessants propostes de “Fotosíntesi” el treball dels valencians. La banda té la intenció de fer un videoclip per cadascuna de les cançons del disc. El clip és obra de Iconic. La presentació del disc a Catalunya serà el 2 d’abril…
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -