10.9 C
Pals
Diumenge, 5 febrer 2023
- Publicitat -

Finalitza una prova pilot de mobilitat elèctrica a l’ABS de Palamós

Durant dues setmanes, el personal sanitari ha realitzat part dels serveis d’atenció domiciliaria amb una ebike

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La setmana passada va finalitzar una prova pilot de mobilitat elèctrica a l’ABS de Palamós. Durant 15 dies, s’ha ofert la opció de desplaçar-se en bicicleta elèctrica al personal que realitza les seves visites d’atenció domiciliària i que es desplaça a casa dels pacients que no poden ser visitats al CAP de Palamós.

La iniciativa ha tingut bona acollida entre els treballadors de Palamós. L’ebike s’ha utilitzat el 80% dels dies hàbils, tenint en compte que hi ha hagut un dia de pluja a finals de novembre i la baixada de temperatures. En total, s’ha utilitzat en 11 sortides realitzades per quatre professionals diferents. Junts han pedalat un total de 80 quilòmetres i han realitzat 17 visites domiciliàries. Això equival a reduir 14,4 quilos de CO2 a l’atmosfera.

Tal i com comenta la infermera Mireia Gonzàlez, “trobo que és una gran iniciativa. Tot i que la prova ha estat de pocs dies, alguns ja hem pogut comprovar el gran avantatge que suposa tenir una bicicleta aparcada al mateix pàrquing. Ens ha estalviat temps entre els domicilis i el CAP i a la vegada hem col·laborat a reduir les emissions”.

La prova va sorgir com una iniciativa de l’àrea de medi ambient durant la Setmana de la Mobilitat d’aquest 2022. L’objectiu era fomentar una mobilitat sostenible i contribuir a impulsar ciutats més verdes, però també per apostar per la mobilitat elèctrica com una opció més per al propi personal sanitari de fer salut, ja que la mobilitat en bicileta ajuda a reduir l’estrès i fomenta l’exercici físic.

La prova pilot ha estat possible gràcies a la col·laboració de l’empresa de venda i lloguer de bicicletes elèctriques Ebikes ubicada a Mont-ras que ha cedit de manera gratuïta una de les seves bicicletes de lloguer. Tot i la curta durada de la prova, l’àrea de medi ambient valora positivament la prova pilot. No obstant, cal analitzar més detalladament els resultats obtinguts i com pot implantar-se com a mesura permanent a la mateixa ABS de Palamós o a la resta d’ABS del SSIBE.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Francesc Cambó

Benvolguts oients de Ràdio Capital. Com que com tanta altra gent  de la meva edat jo també em trobo...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -