12.8 C
Pals
Dilluns, 5 desembre 2022
- Publicitat -

Palafrugell finalitza l’eliminació de plantes invasores

L’actuació s’ha realitzat seguint estrictament el protocol de Control Químic redactat per la Diputació i ha comptat amb el suport econòmic de l'ens.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest mes d’octubre han finalitzat les actuacions de control de flora exòtica invasora que l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell ha dut a terme durant l’any 2022 a l’entorn del torrent de la Pedrosa i al carrer Cristòfol Colón, a l’alçada del paratge de Ros Lluny.

Al torrent de la Pedrosa, indret que forma part de l’Espai d’Interès Natural Muntanyes de Begur, s’hi han anat realitzant accions de conservació i control de flora invasora de manera regular des de l’any 2007. Aquest any, les actuacions s’han focalitzat principalment en l’eliminació manual de diferents espècies exòtiques utilitzades en jardineria com la misèria (Trasdescantia fluminensis) i l’acant (Acanthus mollis).

Al carrer Cristòfol Colón, espai limítrof amb l’EIN Muntanyes de Begur, les actuacions s’han centrat en el control i eliminació de l’ailant (Ailanthus altissima), un arbre originari  de Taiwan i del centre de la Xina, que presenta una gran capacitat de dispersió a través de les llavors i dels rebrots.

L’actuació s’ha realitzat seguint estrictament el protocol de Control Químic redactat per la Diputació i ha comptat amb el suport econòmic de l’ens.

L’objecte dels ajuts de la Diputació de Girona és fomentar actuacions de conservació del patrimoni natural, en el marc de la línia d’ajuts per a l’eliminació i gestió de flora exòtica invasora en l’àmbit municipal.

L’expansió d’espècies invasores és una greu amenaça per a la conservació dels ecosistemes i és considerada, per la UICN, com la segona causa de pèrdua de biodiversitat a escala global, únicament per darrera de la destrucció i alteració dels hàbitats naturals.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Mad Cool 2023 anuncia part del seu cartell

Aquest dilluns s’han presentat els primers noms per la sisena edició del Mad Cool Festival, que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Madrid, en una nova ubicació al sud de la capital espanyola. Entre els primers noms anunciats trobem Red Hot Chili Peppers, Liam Gallagher, Lizzo, The Black Keys, Prodigy, The 1975
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -