24.1 C
Pals
Dijous, 3 desembre 2020

Finalitzen les obres del carrer Manufactures del Suro, de Palafrugell

Aquest passat cap de setmana es va obrir el carrer al trànsit, un cop es donava per finalitzada l’obra i al mateix temps, també s’obria l’aparcament situat en aquest carrer, el qual és molt utilitzat els diumenges, coincidint amb el dia de mercat.

El més llegit

Una pista de patinatge de gel sintètic aquest Nadal a Palamós

La gran novetat d’enguany per a les festes de Nadal a Palamós és la instal·lació d’una pista de patinatge...

Detingut un clan per robar violentament joies a gent gran a Calonge

En total s’han detingut cinc persones que ja han ingressat a presó, el valor dels objectes sostrets arriba gairebé a 87.000 euros

Anna Ribera: “La gran majoria dels positius són asimptomàtics i els que són simptomàtics és perquè tenien una patologia prèvia”

Una de les notícies que més ha destacat al Supermatí d’avui ha estat el brot de 47 positius a...

Brot de coronavirus a la residència Palamós Gent Gran amb 47 infectats

El brot a la residència de gent gran de Palamós es va conèixer gràcies a un cribratge entre els treballadors
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El carrer Manufactures del Suro ja s’ha obert a la circulació i s’ha restablert el pas de vehicles a tota aquella zona del municipi després de les obres de reforma del seu ferm i de les xarxes d’aigua potable i de sanejament.
Les obres al ferm han previst els talls dels junts perimetrals, i dos tipus de fressats. Un superficial de 5cm. i un altre més profund de 10cm. per reparar zones puntuals. S’han pavimentat les reparacions amb una capa de base i tot seguit, tota la superfície s’ha finalitzat amb una capa d’aglomerat asfàltic en calent, per donar la màxima qualitat a un dels carrers amb major trànsit del municipi.

Pel que fa referència a la xarxa de sanejament, s’ha instal•lat un col•lector que serà per a la recollida d’aigües residuals/negres procedents de les escomeses dels edificis i l’altre per a la recollida d’aigües pluvials amb l’objectiu de drenar la superfície del carrer, i recollir les aigües procedents dels possibles escorrentius dels habitatges privats. Amb aquesta actuació totes les escoceses també s’han renovat. I paral•lelament, aprofitant les obres de millora, també s’ha actualitzat tota la xarxa d’aigua potable.

Les obres s’han executat en un període de tres mesos i han tingut un cost aproximat de més de 500 mil euros.

Aquest passat cap de setmana es va obrir el carrer al trànsit, un cop es donava per finalitzada l’obra i al mateix temps, també s’obria l’aparcament situat en aquest carrer, el qual és molt utilitzat els diumenges, coincidint amb el dia de mercat.

Un carrer desgastat per l’alta densitat de trànsit
El carrer Manufactures del Suro i l’Avinguda del Mestre Josep Bonay, durant els anys què encara no s’havia executat el vial de circumval•lació nord, va ser un eix de comunicacions amb una alta densitat de trànsit per accedir al nucli urbà de Palafrugell.

Durant aquest període el seu desgast i deteriorament van provocar un major deteriorament del ferm. Ambdós carrers d’acord amb el POUM formen part del sistema viari de titularitat pública, limitant a l’oest amb el carrer Pals i a l’est amb l’avinguda Pompeu Fabra. La calçada del carrer presenta senyals d’haver estat reparada en diverses ocasions i el seu estat de conservació degut a l’envelliment presentava zones en mal estat. També s’hi observaren intervencions sobre les rases i escomeses d’aigua potable i sanejament, pel que es feia necessària la millora urbana consistent en la renovació dels serveis públics de sanejament i aigua potable sota la calçada, i tot seguit renovar la seva pavimentació amb l’objectiu de garantir la seva correcta utilització.

D’aquesta manera l’Equip de Govern de Palafrugell volia millorar el ferm d’aquests vials, però no abans sense renovar les infraestructures de la calçada que es trobaven en mal estat de conservació o necessitaven d’un posta al dia, a fi i efecte de millorar la xarxa bàsica de serveis a la població.

 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Quan encenen les llums de Nadal al Baix Empordà?

Les llums nadalenques seran de les poques coses que faran que aquest Nadal sigui semblant als altres. Aquí us...
- Publicitat -

Aena posa en marxa el pla d’hivern a l’aeroport de Girona pel risc de patir contingències de gel i neu

La campanya actual compta amb un pressupost de 2 MEUR per a totes les instal·lacions de l'Estat

La crisi de la covid afectarà més la Costa Brava que l’interior de Girona i l’impacte a la indústria serà “transitori”

L'autor de l'anuari del BBVA augura que el sector serveis destruirà aquest any tota l'ocupació creada a partir del 2007

Sant Feliu continua treballant per retirar els cotxes abandonats de la via pública

Actualment estan pendents de recollir 46 turismes abandonats a la ciutat.

Els comerciants de Palafrugell, protagonistes de la campanya de Nadal de l’IPEP

“A Palafrugell, sense ells ni elles no hi ha comerç! Sense tu, tampoc!”

Altres notícies