11.6 C
Pals
Dimecres, 3 març 2021

Finalitzen les obres del carrer Manufactures del Suro, de Palafrugell

Aquest passat cap de setmana es va obrir el carrer al trànsit, un cop es donava per finalitzada l’obra i al mateix temps, també s’obria l’aparcament situat en aquest carrer, el qual és molt utilitzat els diumenges, coincidint amb el dia de mercat.

El més llegit

#FactCheckCapital: No, la família de porcs senglars no passeja per Platja d’Aro, és Israel

Un vídeo que ha circulat per les xarxes mostra un grup de porcs senglars, els usuaris diuen que és a Platja d'Aro, però Ràdio Capital ha verificat el vídeo i està gravat en un altre indret

VÍDEO: Així circulava el Tren Petit per Palamós i el Baix Empordà, en el 65è aniversari del seu darrer viatge

Aquest final del mes de febrer ha fet 65 anys que el Tren Petit, que unia Palamós amb Girona,...

Detingut a Ullà per atracar a punta de ganivet en una benzinera de la Pera

El lladre es va apropar a la treballadora, la va agafar pel clatell i va esgrimir un ganivet de grans dimensions

Set denúncies per tinença i consum de drogues a la via pública en un mes a Palafrugell gràcies a la unitat canina

Intensifiquen el patrullatge diari a les zones on tenen detectat que hi pot haver tràfic d'estupefaents
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

El carrer Manufactures del Suro ja s’ha obert a la circulació i s’ha restablert el pas de vehicles a tota aquella zona del municipi després de les obres de reforma del seu ferm i de les xarxes d’aigua potable i de sanejament.
Les obres al ferm han previst els talls dels junts perimetrals, i dos tipus de fressats. Un superficial de 5cm. i un altre més profund de 10cm. per reparar zones puntuals. S’han pavimentat les reparacions amb una capa de base i tot seguit, tota la superfície s’ha finalitzat amb una capa d’aglomerat asfàltic en calent, per donar la màxima qualitat a un dels carrers amb major trànsit del municipi.

Pel que fa referència a la xarxa de sanejament, s’ha instal•lat un col•lector que serà per a la recollida d’aigües residuals/negres procedents de les escomeses dels edificis i l’altre per a la recollida d’aigües pluvials amb l’objectiu de drenar la superfície del carrer, i recollir les aigües procedents dels possibles escorrentius dels habitatges privats. Amb aquesta actuació totes les escoceses també s’han renovat. I paral•lelament, aprofitant les obres de millora, també s’ha actualitzat tota la xarxa d’aigua potable.

Les obres s’han executat en un període de tres mesos i han tingut un cost aproximat de més de 500 mil euros.

Aquest passat cap de setmana es va obrir el carrer al trànsit, un cop es donava per finalitzada l’obra i al mateix temps, també s’obria l’aparcament situat en aquest carrer, el qual és molt utilitzat els diumenges, coincidint amb el dia de mercat.

Un carrer desgastat per l’alta densitat de trànsit
El carrer Manufactures del Suro i l’Avinguda del Mestre Josep Bonay, durant els anys què encara no s’havia executat el vial de circumval•lació nord, va ser un eix de comunicacions amb una alta densitat de trànsit per accedir al nucli urbà de Palafrugell.

Durant aquest període el seu desgast i deteriorament van provocar un major deteriorament del ferm. Ambdós carrers d’acord amb el POUM formen part del sistema viari de titularitat pública, limitant a l’oest amb el carrer Pals i a l’est amb l’avinguda Pompeu Fabra. La calçada del carrer presenta senyals d’haver estat reparada en diverses ocasions i el seu estat de conservació degut a l’envelliment presentava zones en mal estat. També s’hi observaren intervencions sobre les rases i escomeses d’aigua potable i sanejament, pel que es feia necessària la millora urbana consistent en la renovació dels serveis públics de sanejament i aigua potable sota la calçada, i tot seguit renovar la seva pavimentació amb l’objectiu de garantir la seva correcta utilització.

D’aquesta manera l’Equip de Govern de Palafrugell volia millorar el ferm d’aquests vials, però no abans sense renovar les infraestructures de la calçada que es trobaven en mal estat de conservació o necessitaven d’un posta al dia, a fi i efecte de millorar la xarxa bàsica de serveis a la població.

 

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palamós ja prepara les parades de llibres i roses de Sant Jordi

Enguany, la Diada de Sant Jordi a Palamós tindrà lloc al carrer de Cervantes i a la plaça dels...

Altres notícies