13.1 C
Pals
Divendres, 1 desembre 2023
- Publicitat -

La Fundació Finestres obrirà una llibreria a Palamós a principis de 2024

La Fundació Finestres ha decidit instal·lar la seva llibreria on abans hi havia la llibreria La Gavina, al carrer Major, 48 de Palamó

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Amb l’arribada de la Residència Literària Finestres a Palamós, el municipi es prepara també per reobrir una llibreria. La Fundació Finestres ha decidit instal·lar la seva llibreria on abans hi havia la llibreria La Gavina, al carrer Major, 48 de Palamós. El nou local està previst que obri les seves portes entre la primavera i l’estiu del 2024. A principis d’aquest any ja es va informar que una fundació que gestionava altres llibreries volia impulsar la reobertura “com a part d’un projecte més ambiciós”.

L’edifici del carrer Major té quatre plantes, dues destinades a emmagatzematge i dues dedicades a la venda de llibres. “Tot i que l’espai és petit, de 60 metres quadrats, no volem replicar ben bé el que estem fent a Barcelona”, apunta la directora i llibretera, Àurea Perelló. Cal recordar que la llibreria Finestres a Barcelona disposa de dos espais al carrer Diputació. La intenció de la nova llibreria és donar “servei” i “adaptar-se a les necessitats” de Palamós quan es parla de llibres.

En la presentació de la residència ja es va anunciar que la relació amb la llibreria seria de retroalimentació. Àurea Perelló reconeix que l’equip de Finestres ha treballat de manera conjunta per conformar aquest projecte i és evident que hi haurà una relació entre la Residència Literària instal·lada a la Casa Sanià i la llibreria que es crearà al municipi.

La Gavina

La llibreria La Gavina de Palamós va tancar les seves portes el 31 d’agost del 2019 després de 42 anys d’activitat. El projecte original d’aquesta llibreria va ser fundat per catalina Cargol, activista palamosina i compromesa amb la construcció de l’Hospital de Palamós i la lluita contra la pobresa. La seva iniciativa va ser un dels referents en el sector, juntament amb altres com la Llibreria 22 de Girona i la Mediterrània de Palafrugell. Però les dificultats del mercat editorial, la competència del comerç electrònic i el temps que havien de dedicar també a altres negocis de la família en van forçar el tancament.

Fins ara els aparadors de l’antiga llibreria La Gavina, situats al carrer Major i la plaça de la Vila, s’utilitzaven per promocionar serveis municipals. Tot i això, la Fundació Finestres es prepara per reobrir aquest nou espai entre la primavera i l’estiu del 2024.

La casa Sanià de Palamós es converteix en la Residència Literària Finestres

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’Ajuntament de Palamós acull l’acte commemoratiu amb motiu del Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí

Palamós s’ha sumat al Dia internacional de solidaritat amb el poble palestí, que es commemora cada 29 de novembre
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -