14.2 C
Pals
Dissabte, 16 octubre 2021
- Publicitat -

La fira de vins es traspassa de Pals a Palafrugell

La 38a edició de la fira de vins tornarà a la primera localitat on es va celebrar buscant una unió entre la tradició surera i la indústria vinícola

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

La 38a edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya no se celebrarà a Pals, com s’ha fet durant els últims 35 anys. A partir d’ara l’acte s’instal·larà als carrers de Palafrugell durant el primer cap de setmana de setembre. Amb aquest canvi es vol perseguir una nova etapa de la fira de vins vinculant la beguda amb la indústria surera.

La fira de vins més antiga de Catalunya tornarà a la seva primera localitat després de passar una llarga temporada instal·lada a Pals. L’any passat, va ser l’última edició al municipi que va acabar amb un regust agredolç després de la baixada d’assistents.

Palafrugell ja va mostrar el seu interès per organitzar la fira i d’aquesta manera posar en relleu la tradició vinícola amb la indústria surera del municipi. Una combinació que ha acabat per ser un factor clau a l’hora d’escollir l’espai on se celebrarà la fira des del divendres 31 d’agost fins al diumenge 2 de setembre. Ho explica Albert Gómez, Primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Palafrugell a Ràdio Capital.

Enguany però l’espai no serà l’única novetat perquè des del grup organitzador Costa Brava Centre recalquen que la fira necessitava una sacsejada. Per aquest motiu s’impulsarà una activitat cultural més àmplia amb l’oportunitat d’obrir els museus del voltant. Per exemple, el Museu del Suro tindrà les portes obertes al llarg del cap de setmana. Una altra novetat serà el canvi del maridatge durant els tasts de vi.

Martí Sabrià és el gerent del grup Costa Brava Centre i ha explicat a Ràdio Capital que enguany tenen l’objectiu d’unir la gastronomia dels restaurants amb el vi.

Durant els últims 35 anys, la fira de vins s’havia celebrat a Pals i ara el canvi implicarà repensar tota la distribució de l’espai. El mateix grup organitzador s’ha obligat a fer un canvi de format i preveuen que hi hagi cursos de tasts de vins gràcies a la participació de l’Institut Català del Suro.

Amb el canvi esperen repuntar la davallada de visitants de l’edició del 2017 amb més de 2.500 visitants i més de 10.000 tastos. I també es preveu un canvi entre l’afluència de visitants locals com dels estrangers. Fins ara, el percentatge era d’un local per cada turista però esperen que traslladant a Palafrugell la fira, els assistents passin a ser de sis nacionals per cada quatre d’internacionals.

Des de l’Ajuntament han valorat positivament la fira de vins perquè esperen donar un caràcter diferent. Caldrà veure però com va la prova pilot a la qual se li han destinat uns 9.000 euros, pendents del pressupost final. Durant el 31 d’agost i l’1 i 2 de setembre també es podrà gaudir d’actuacions musicals que marcaran les prèvies del Festival de Jazz Costa Brava.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -