21.1 C
Pals
Dissabte, 22 juny 2024
- Publicitat -

Flora es donen a conèixer amb ‘Enyor’

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’escena urbana catalana compta amb una nova formació. Es diu Flora i és un trio format per tres personatges com Mariona Batalla, coneguda per formar part del projecte de Lildami, i col·laboradora del programa “Els experts” d’iCat, el productor de moda Scotty DK i el bateria dels Acid Snot, Ury Batalla. Junts han creat una proposta que neix de la necessitat d’explicar des de la vulnerabilitat, crear relats en primera persona d’allò que parlen els joves quan ningú els mira –(des)amors, estius, hiverns, absències, dependències… Lluny de la narrativa ensucrada i optimista, Flora arriba per parlar de les complicacions d’aquests temps tan convulsos actuals. Tot, amb una musicalitat trencadora que pretén acabar amb l’hegemonia de la música catalana festiva.

Musicalment parlant, “Enyor” és una barreja de tots els estils que inspiren Flora. Hi ha guitarra acústica, el flow d’una cançó del pop punk dels 90 i el glitch del hyper pop. Tot i que la gravació s’ha fet íntegrament a l’estudi d’Scotty DK, el màster ha estat en mans d’Àlex Ferrer, persona al càrrec de “The Groove”, un estudi de so pel que han passat artistes com Naty Peluso, C Tangana, Cupido, Morad, Recycled J, Dellafuente, Aleesha…

Líricament, “Enyor” és el relat d’una ruptura. Una carta -una cançó- a l’alteritat. Un reclam d’atenció, una mica de penediment, una mica d’amor després del desamor. “Enyor” parla des del Jo, des de la primeríssima persona. Neix de la frase “t’enyoro quan m’oblido de qui ets”; que és de les primeres que va escriure Mariona Batalla després de fer les paus amb el seu darrer ex, al que va intentar fer aparèixer -sense èxit- al videoclip.

Els objectius de la cançó no són gens utòpics: el que intenta aquesta història és ser el mirall d’altres històries. Posar bé a un mal comú, posar melodies a un sentiment universal que és l’amor -i, per tant, potser també el desamor- i pretén fer-ho des d’una perspectiva jove, actual, amb la que el públic pugui connectar.

La cançó de debut de Flora ve acompanyada per un clip dirigit per Mariona Batalla i Swallow X, que tanca l’imaginari d’”Enyor” mostrant, en un sol escenaris, totes les coses que poden passar i el buit que deixa una absència. Swallow X, la persona darrere de la càmera, té antecedents musicals com a cantant i productor, però també ha estat el director i operador de càmera de rodatges de videoclips d’altres artistes locals com Sr Chen, Nico Miseria o Lauren Nine, entre d’altres. En el cas que ens ocupa, ha escollit una parella real com a protagonista, per aconseguir que l’amor que s’hi respira fos tan sincer com la lletra.

Durant la gravació no s’han fet servir productes d’origen animal i no s’hi mostra cap tipus de droga per la vinculació de Flora amb el veganisme/vegetarianisme i l’estil de vida straight edge de la Mariona.

L’entrada Flora es donen a conèixer amb ‘Enyor’ ha aparegut primer a Primera Fila.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -