9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Forallac restaurarà el portal de la Verge de Peratallada

És un dels recintes fortificats d'època medieval més ben conservats de Catalunya. Les actuacions tenen a veure amb assegurar la preservació dels elements arquitectònics i el cost del projecte és de 32 mil euros.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Les actuacions tenen a veure amb assegurar la preservació dels elements arquitectònics, alguns d’ells en mal estat de conservació. També es vol actuar en alguns elements afegits a les construccions originals per tal de facilitar la lectura històrica del conjunt.

La primera actuació consistirà en eliminar la vegetació que ha anat creixent, especialment a l’àmbit de la muralla. També es pretén solucionar la contínua presència d’aigua que provoca l’erosió de la pedra i allà on hi hagi manca de materials en els junts es reomplirà amb morter de calç. Pel que fa a la conservació del propi portal, es proposa fer un tapiat de maçoneria irregular per tal de reforçar l’estructura i millorar l’aspecte del mur. D’igual manera, el portal també necessita una solució per l’ennegriment, per als junts a les dovelles de l’arc i pedres adjacents, i per als elements de ferro que estan en avançat estat d’oxidació.

Es proposa també retirar un àmbit de tapiat entre el portal, la muralla i el mur interior per així reconèixer millor les etapes constructives. Finalment, es creu convenient actuar al portal que dóna pas al pati perquè la llinda de fusta es troba en mal estat de conservació, i enderrocar el tapiat amb obra ceràmica que hi ha a l’àmbit interior de la muralla que dóna al pati. I es preveu control arqueològic per a controlar els treballs.

Sobre el portal.

El portal de la Verge de Peratallada, al municipi de Forallac, està situat a l’extrem nord del recinte fortificat del nucli. És un dels recintes fortificats d’època medieval més interessants i més ben conservats de Catalunya, malgrat les múltiples reformes i destruccions que ha patit al llarg de la seva història.

Actualment, s’entén que l’antiga fortificació constava de tres sectors urbans annexes cadascun dins de les seves pròpies muralles i, per reforçar-ne la defensa, tots tres tenien en bona part del seu perímetre grans valls defensives excavades a la roca, que a causa de la seva espectacularitat han donat nom a la població.

Cost del projecte.

El preu total de la restauració serà al voltant de 32 MIL euros i una durada del contracte de 3 mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -