9.7 C
Pals
Dilluns, 20 març 2023
- Publicitat -

Enderrocaran els edificis del Mas Toi a Sant Feliu de Guíxols

La constructora Soigué iniciarà de zero el projecte d'urbanització

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Després de quinze anys, ha estat la constructora lleidatana Sorigué la que ha assumit el control per reurbanitzar la zona del Mas Toi a Sant Feliu de Guíxols. Ho explica El Punt Avui. Aquesta zona asfaltada i urbanitzada porta abandonada des del 2007. La constructora Sorigué preveu enderrocar la major part de les estructures i tornaran a construir els edificis i reformaran els carrers que s’han vist afectats pel pas del temps.

El sector de Mas Toi, del polígon d’actuació PA-16, està situat a la banda de Sant Pol i s’Agaró, als peus de la urbanització Vilar d’Aro. Diversos veïns d’aquesta última urbanització expliquen que l’abandonament de Mas Toi ha incrementat el nombre de lladres de ferralla i les bretolades a la zona. Es van endur l’escàs cablejat que s’hi havia instal·lat, les tapes de registre i els embornals.

El projecte de Mas Toi

La constructora ja ha començat a descarregar material i casetes d’obra al sector de Mas Toi. Abans, però, s’ha de constituir la nova junta, que assumeixen els costos de la reurbanització i l’enderroc. Aquest és un procés que va arrencar el 2019 i que s’ha allargat a causa de la pandèmia. Tot i això, abans, el sector va estar congelat pels concursos de creditors i subhastes de l’anterior propietat, que havia fet fallida.

Durant els últims mesos la promotora ha incrementat els passos burocràtics per activar l’enderrocament. El tinent d’alcalde d’Urbanisme de Sant Feliu, Josep Saballs, confirma que ja s’ha construït i reunit la junta de compensació. Es procedirà a l’enderroc a principis del 2022, ja que l’empresa no toparà amb restriccions per iniciar les obres.

Fonts municipals diuen que la promotora planteja enderrocar tots els edificis de la seva propietat i aprofitar només els soterranis dels blocs de cases aparellades i, així, aixecar-les de nou. Les parcel·les unifamiliars es volen promocionar i comercialitzar com una zona propera a la badia de Sant Pol i S’Agaró, exempts de les restriccions del Pla Director de sòls no sostenibles de la Costa Brava.

Els edificis abandonats a Sant Feliu

Sant Feliu de Guíxols és una de les poblacions que acumula més edificis abandonats o a mig fer arran de la crisi immobiliària. A la població han coincidit diversos casos que s’arrosseguen fins i tot abans de l’esclat de la bombolla immobiliària. El cas de Mas Toi només n’és un, però un dels edificis abandonats més emblemàtics és el que hi ha a la carretera Girona, just davant del supermercat Esclat.

Aquest últim conjunt d’edificis encara porta més temps sent un fantasma pels guixolencs. Va quedar abandonat als anys noranta. Els veïns es queixaven de problemes d’insalubritat i la presència de rates al veïnat. Es va vendre, després de moltes negociacions, a la cadena internacional de supermercats Lidl. S’hi vol edificar un nou supermercat amb un aparcament. Es preveu que l’enderroc d’aquesta propietat sigui a principis de 2022, que s’ha posposat per la pandèmia.

A principis de 2022, es preveu també enderrocar una casa en la confluència del carrer de Cadis amb la carretera Girona. L’edifici depèn del consistori i porta en desús des de fa anys. Amb aquest enderroc es podrà reurbanitzar una vorera, que ara per ara és discontínua, i crear alguna plaça més d’aparcament a la zona.

Un dels altres sectors afectats a Sant Feliu de Guíxols és l’eixample situat al nord de la població, just darrere del Guíxols Arena. Amb la crisi del 2008, es van deixar alguns dels edificis inacabats i aquests van ser vandalitzats i buidats. Però durant el darrer any, uns promotors han començat a restaurar un dels edificis i l’han oberta la comercialització. El consistori va interessar-se per la resta de terrenys a un preu raonable, però encara no hi ha hagut acord entre Sareb ni amb els fons propietaris.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

091 – 20 de març

Avui hem relatat una baralla de pistolers a l'NBA, hem decidit quin és el millor plat de la gastronomia...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -