28.8 C
Pals
Diumenge, 20 juny 2021
- Publicitat -

Fracassa el taxi social entre els barris i el CAP de Palafrugell

Només el van utilitzar 118 persones en vuit mesos i la majoria dels ciutadans asseguraren que no els era útil. Se substituirà per un transport porta a porta

El més llegit

Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

L’Ajuntament de Palafrugell ha decidit retirar el servei de taxis que unien els diferents barris i l’ambulatori. El motiu: el poc ús i el fet que una enquesta conclou que la majoria de la població “no el necessitaven i no el podien fer servir”. Ho va explicar ahir el govern municipal al ple. A partir de l’1 de març, serà substituït per un sistema de transport adaptat “porta a porta”.

El taxi com a transport social es va anunciar a Palafrugell el juny de 2018, estava destinat a majors de 45 anys i persones amb una discapacitat de fins al 30%. Cada trajecte costava un euro i s’oferia el matí durant dels dies feiners. El projecte tenia una partida destinada de 6.000 euros i tenia set parades a diversos punts del territori municipal. L’objectiu era oferir un nou model de transport regular i constant.

Vuit mesos més tard, el consistori ha constatat que només l’han utilitzat 118 persones, cosa que representa que s’ha omplert els taxis al 28 per cent de la seva capacitat, segons va anunciar la regidora de Benestar Social, Roser Massaguer. 

Per contrastar aquestes dades, es va fer una enquesta a unes 200 persones al CAP de Palafrugell, i la conclusió va ser que un 58 per cent “coneixien el taxi però no necessitaven el servei”. La resta, el 42 per cent, “no coneixien el servei, però també van manifestar que no el necessitaven i no el podien fer servir”, segons la responsable de benestar.

Nou model porta a porta

A partir de divendres 1 de març, entra en funcionament a Palafrugell el servei de transport adaptat “porta a porta”. S’ofereix a persones majors de 65 anys o amb dificultats greus de mobilitat per traslladar-los a centres de salut i socials i administratius, a comerços i a establiments culturals.

El preu, en aquest cas, serà d’1,23 euros. Funcionarà de dilluns a divendres al matí (11h-14.45h) i a la tarda (17h-18.45h). S’ha de reservar dos dies abans de nou del matí a una del migdia, al telèfon 972.300.992. El servei l’ofereix la Creu Roja de Palafrugell.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -spot_img

Últimes notícies

Begur ha executat el 40% de les franges de protecció contra incendis

El projecte d’execució de les franges de protecció perimetral i la neteja de les zones verdes interiors de Begur s’està duent a terme des de finals de 2020
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -