13.8 C
Pals
Dijous, 23 març 2023
- Publicitat -

Francesc Almagro, nou Defensor del Ciutadà, de Palafrugell

Francesc Almagro, de 67 anys d'edat, va néixer a Jaén i, amb només dos anys d'edat, es va traslladar a Palafrugell, on ha residit des de llavors

Ràdio Capital
Ràdio Capitalhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Francesc Almagro agafarà el relleu de Josep Esteba com a Defensor del Ciutadà de Palafrugell aquest proper mes de març. D’aquesta manera, Esteba, que ha estat Defensor del Ciutadà de la vila des de 2018, finalitzarà el seu recorregut i donarà pas a la que serà la tercera persona en ocupar aquesta figura municipal.

Francesc Almagro, de 67 anys d’edat, va néixer a Jaén i, amb només dos anys d’edat, es va traslladar a Palafrugell, on ha residit des de llavors. Va fer la seva educació primària i els estudis de Comerç a l’escola Torres i Jonama de la vila. El primer curs de Batxillerat el va cursar tot inaugurant l’Institut Frederic Martí.

La seva etapa professional ha estat vinculada al món de la banca, iniciant-la quan va tenir l’oportunitat de treballar al Banc Comercial Transatlàntic (ara Deutsche Bank), on va entrar a treballar el 2 de gener del 1972. Seguidament, va treballar a la Caixa d’Estalvis de Catalunya, on hi va romandre 24 anys, començant com a auxiliar administratiu i acabant com a director d’oficina. A causa de la greu crisi econòmica del 2007-2008, es va aprovar un ERO que va propiciar, entre milers d’empleats, la seva sortida anticipada al juliol de 2011 i més tard la desaparició de la Caixa, absorbida pel Banc de Bilbao Vizcaya. Ara està jubilat, concretament des de l’any 2016.

Pel que fa referència a la seva activitat política, sempre en l’àmbit local, va ser regidor electe al segon mandat de la nova era democràtica (1983) pel PSC, però no va ser fins al gener de 1984 que va prendre possessió com a regidor per la dimissió d’un regidor de la llista. Al 1987 va repetir com a regidor i al 1991 va ser candidat a l’alcaldia, sempre pel PSC. Al mandat del 87 i al del 91, va estar anomenat Diputat Provincial a la Diputació de Girona. Al 1995 va abandonar l’activitat política fins al 2007, on va tornar a ser regidor. Així, a partir del 2011 no ha exercit activitat política.

Què fa exactament el Defensor del Ciutadà?

És la institució que té per missió vetllar pels drets de la ciutadania davant de l’Administració municipal i dels organismes que en depenen (Institut de Promoció Econòmica i Museu del Suro).

Les seves actuacions són confidencials i compleix les seves funcions amb independència i objectivitat.
En què pot intervenir?
Pot intervenir a petició de qualsevol persona física o jurídica que li presenti una queixa, com per exemple:
·       Retards.
·       Errors o arbitrarietats.
·       Inexecució de resolucions.
·       Tracte indegut als ciutadans.
·       Motivació insuficient de les resolucions.
·       I en general, les actuacions que impedeixin l’exercici legítim dels drets constitucionals.
Qui pot presentar queixes?
Tothom, tant persones físiques com jurídiques. Totes les actuacions del Defensor són gratuïtes i no és necessària l’assistència de cap advocat o procurador.
Com es presenten?
Les queixes s’han de formular per escrit, acompanyades amb documents que puguin servir per a aclarir el cas.

L’escrit ha de contenir el nom complet i l’adreça, el telèfon i el correu electrònic de la persona que el formula, i els fets i les circumstàncies que són objecte de la queixa. També ha d’anar acompanyat amb els altres documents que puguin servir per a aclarir el cas.

Les queixes adreçades al Defensor del Ciutadà contra l’Administració municipal han d’haver estat prèviament plantejades a l’Ajuntament, al servei adequat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El PSC de Palafrugell demanarà una moció de reprovació davant les acusacions de Jaume Palahí

Juli Fernández, alcaldable pel PSC, ho ha anunciat en una roda de premsa després que Jaume Palahí l'acusés d'irregularitats, tracte de favor i malversació de recursos públics en relació amb la gestió de l'escorxador. 
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -