12.6 C
Pals
Dijous, 2 febrer 2023
- Publicitat -

Fundació “La Caixa” i Caixabank col·laboren amb el Centre Tramuntana per engegar un projecte de RV

Una intervenció psicològica a través de Realitat Virtual permet, per una banda, treballar amb l'usuari en un entorn immersiu complet, atractiu i estimulant, i per altra banda utilitzar instruments de biofeedback capaços de registrar de forma objectiva els diferents estats d'ansietat que presenta l'usuari.

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’aplicació de la Realitat Virtual permet aplicar intervencions terapèutiques eficaces a persones amb discapacitat intel·lectual, tot incidint en el seu benestar emocional i en la qualitat de vida de les persones usuàries del centre.

Fundació “la Caixa” ha mostrat el seu suport, a través de CaixaBank, al projecte de Realitat Virtual del Centre Tramuntana amb l’adquisició d’un equip complet de realitat virtual, que permetrà millorar la qualitat de vida de les persones usuàries del centre.

El Centre Ocupacional i Especial de Treball ha rebut una aportació de 2.100 € de la Fundació “la Caixa”, canalitzada a través de l’Acció Social de CaixaBank, per a poder fer les inversions necessàries per implantar la realitat virtual.

Treball amb Realitat Virtual

Una intervenció psicològica a través de Realitat Virtual permet, per una banda, treballar amb l’usuari en un entorn immersiu complet, atractiu i estimulant, i per altra banda utilitzar instruments de biofeedback capaços de registrar de forma objectiva els diferents estats d’ansietat que presenta l’usuari.

Paral·lelament, els diferents entorns que ofereix la Realitat Virtual permeten treballar amb total seguretat, de forma dinàmica i completament individualitzada objectius tant importants per a les persones amb discapacitat com: millorar la capacitat d’autonomia, controlar l’ansietat, potenciar les habilitats socials i relacionals, aprendre a relaxar-se i potenciar habilitats cognitives com l’atenció i la memòria.

Aquesta és una eina terapèutica ideal per a persones amb dificultats per a concentrar-se, relaxar-se o imaginar.

Aquesta aplicació permet repetir situacions i escenes i en conseqüència facilita un major entrenament i una major dessensibilització als estímuls aversius. El terapeuta pot detectar els estímuls més rellevants per l’usuari i potenciar el seu ús. El procés, a més, es desenvolupa en un entorn segur ja que el terapeuta controla en tot moment tot el que està passant i al mateix temps sense que l’usuari perdi el sentit de la presència.

La signatura de la col·laboració s’ha dut a terme en una visita al centre, per part del Director de Banca d’Institucions de CaixaBank, Ferran Llach i el Director de l’Àrea de Negoci Empordà II, Rafael Merino, que han conegut de primera mà el projecte d’ocupació social del Baix Empordà. Els ha rebut el Director Gerent del centre, Pere Cañigueral.

Per al director gerent del Centre Tramuntana, Pere Cañigueral, “aquesta donació és una molt bona notícia perquè és amb aquest tipus de finançaments que podem avançar en les teràpies que fem. Creiem en la Realitat Virtual com a tractament innovador i eficaç que permetrà millorar la qualitat de vida dels usuaris i usuàries del centre”.

Ferran Llach, Director de Banca d’Institucions de CaixaBank, ha destacat que aquesta col·laboració entronca amb l’objectiu de l’Acció Social de CaixaBank  de millorar la integració de les persones amb dificultats cognitives o d’integració.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Així preveu invertir la Generalitat al Baix Empordà aquest 2023

L'ampliació del CAP de Palafrugell, la nova Escola Fanals a Castell-Platja d’Aro, la nova Escola Vall-Llobrega o la Reforma de l’Institut la Bisbal són només algunes de les inversions previstes a la comarca
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -