12.2 C
Pals
Dilluns, 4 desembre 2023
- Publicitat -

Homenatjen a Gabriel Ferrater en l’exposició col·lectiva “Correlats”

Aquesta iniciativa de Foto Torroella s'enmarca dins les activitats de l'Any Ferrater

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Una trentena d’obres de 16 fotògrafs diferents conviden a l’espectador a endinsar-se en l’obra poètica de Gabriel Ferrater en l’exposició col·lectiva Correlats, que es podrà veure de l’1 al 25 d’abril a la capella de Sant Antoni de Torroella de Montgrí.

Els participants de l’exposició s’han basat en un poema de l’autor de Les dones i els dies com a referència per a les seves fotografies. La trentena d’obres que s’exposen a Correlats inclouen el text de Ferrater que les ha inspirat. Aquesta exposició és una iniciativa de Foto Torroella que pretén homenatjar el poeta en l’any de la celebració del seu centenari. De fet, és l’única iniciativa de l’Any Ferrater que conjuga la poesia i la fotografia.

L’Any Ferrater

La poesia de Ferrater va ser innovadora per l’època i va aportar a la poesia catalana una observació de l’experiència moral de l’ésser humà despullada de romanticismes. L’erotisme franc i el pas del temps són una constant d’aquí que la seva obra s’aplegui sota el títol Les dones i els dies.

Des de Foto Torroella s’han plantejat el repte d’aprofundir en els correlats de Gabriel Ferrater. Segons l’enginyer i escriptor, Jordi Agustí-Font resultat final és una sèrie d’imatges que ens remeten a l’univers poètic de Ferrater i ens conviden a passejar-hi com si ho féssim amb la mirada penetrant del poeta.

L’Any Ferrater l’ha impulsat la Generalitat de Catalunya, la Institució de les Lletres Catalanes i els ajuntaments de Reus i Sant Cugat del Vallès. A part d’aquesta iniciativa impulsada per Foto Torroella, sota l’Any Ferrater s’hi apleguen diferents actes d’homenatge i nombroses activitats arreu del país.

*Imatge de portada realitzada pel fotògraf Eugeni Prieto.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

L’atur creix al novembre en 395 persones a les comarques gironines però millora prop de 5 punts respecte fa un any

L'afiliació a la Seguretat Social baixa un 2,39%, la caiguda més gran de Catalunya i la tercera de tot l'estat.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -