12.6 C
Pals
Dimecres, 13 Novembre 2019

Gaspatxo

El més llegit

Què han votat els teus veïns a les eleccions generals del 10N?

Tens curiositat per saber si a la teva població la formació política que has votat té molt pes? I a la zona per on vius? Comprova-ho en aquest mapa interactiu de Ràdio Capital de l'Empordà

Un camió s’ensorra al carrer Fàtima de Torroella de Montgrí

Un camió ha quedat atrapat després que la calçada del carrer Fàtima de Torroella de Montgrí cedís al seu pas

El concurs de Gossos d’Atura de Torroella retrà homenatge a Jordi Muxach

Els dies 30 de novembre i 1 de desembre tindrà lloc la Fira de Sant Andreu, en la qual se celebra el concurs de Gossos d'Atura de Torroella de Montgrí

Aprovada la reforma de la Plaça Murada de Palamós

Les obres començaran el 2020 i seran enllestides per Setmana Santa

Més de 30 aparcaments al sector dels Estanys de Castell-Platja d’Aro

El sector es prepara per l'arribada imminent de residents
Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica

Avui m’agradaria donar-vos algún consell sobre una de les receptes més consumides durant l’estiu. El Gaspatxo! Una recepta andalusa de sopa freda a base de tomata, cogombre, el pebrot, la ceba, l’all, pa, oli d’oliva… on tots els ingredients es trituren amb mès o menys aigua i amb entrebancs o no de verdures i fruites diverses.
Hi ha molta gent que el compra fet però si seguiu alguns consells bàsics podreu gaudir d’un bon gaspatxo amb tot el sabor i virtuts nutricionals.
El primer ès la selecció de la verdura, sobretot tomates ben madures i de pagés. A més ompliu el

Cistell amb algun cogombre, una ceba tendra, pebrot verd i vermell. Hi ha qui no li agrada posar all perquè no el toleren bé, doncs el meu primer consell és que utilitzeu all encurtit o flors d’all, tindreu el sabor de l’all sense patir.

Unaltre ingredient que li queda bé al gaspatxo és la fruita, jo us aconsello posar-hi alguna maduixa o bé un tall de síndria o alguna cirera. Li donareu un punt especial al gaspatxo interesant.
Unaltre tema és l’oli per lligar tota aquesta sopa freda. Poseu oli extra verge d’oliva arbequina i perque us quedi amb textura avellutada utilitzeu un colador xinès. El truc està en posar el colador dins una gerra prou gran i amb el turmix engegat dins el colador xinès, aneu abocant la sopa triturada, veureu que ràpid és aquest sistema perquè a mès sortirà tota la polpa sense les peles

I la fibra de la verdura a través del colador. Al final retifiqueu de sal j pebre al gust i si us agraden els

Entrebancs, talleu quadrets de pa, de verdures, fruites, el

Que us vingui de gust, a l’estiu fresc i natural tot

S’hi val!
Salut i flors!

Últimes notícies

Calonge demana a Costes que reparin l’esllavissada del passeig pel darrer temporal

La reunió amb l'alcalde i el delegat també va servir per parlar de les obres de l'espigó i la possibilitat d'utilitzar la sorra de les obres per regenerar les platges

Òscar Aparicio, cap de l’oposició de la Bisbal: “Decidim si s’ha de municipalitzar el servei de l’aigua o no, però s’ha de solucionar”

El cap de l'oposició de la Bisbal, Òscar Aparicio, ha valorat la situació del PSC a les comarques gironines després de les eleccions generals però també ha tingut temps per aprofundir en l'actualitat bisbalenca

Aquest divendres Tortured Soul arriben a Barcelona

Tothom coincideix en remarcar que la música de Tortured Soul s’ha de viure en directe, que és una experiència que no s’oblida. I aquest divendres els catalans en tindrem una bona ocasió, ja que actuen a partir de dos quarts d’onze de la nit a Cafè Marula, amb entrades a la venda a Codetickets. Les…

Lluís Puig, alcalde de Palamós: “Estem preparats per convertir el Port de Palamós en port Schengen; però hi ha falta de voluntat”

En una entrevista a Ràdio Capital de l'Empordà, Lluís Puig, ha analitzat la situació urbanística a Palamós, els resultats de les eleccions generals del 10N i ha contestat al candidat del PSC Girona, Marc Lamuà, sobre el port de Palamós

La campanya gastronòmica Es Niu segueix creixent

La campanya gastronòmica Es Niu torna a superar els 300 menús, en la seva 22a edició. Després d’un lleuger descens l’any anterior, enguany els 9 restaurants participants han servit prop de 320 menús. Aquests resultats mostren la bona acceptació d’aquest plat típicament genuí de la cuina més autòctona.

Més notícies