24.1 C
Pals
Dimecres, 23 setembre 2020

Gaspatxo

Avui m’agradaria donar-vos algún consell sobre una de les receptes més consumides durant l’estiu. El Gaspatxo! Una recepta andalusa de sopa freda a base de tomata, cogombre, el pebrot, la ceba, l’all, pa, oli d’oliva… on tots els ingredients es trituren amb mès o menys aigua i amb entrebancs o no de verdures i fruites diverses.
Hi ha molta gent que el compra fet però si seguiu alguns consells bàsics podreu gaudir d’un bon gaspatxo amb tot el sabor i virtuts nutricionals.
El primer ès la selecció de la verdura, sobretot tomates ben madures i de pagés. A més ompliu el

Cistell amb algun cogombre, una ceba tendra, pebrot verd i vermell. Hi ha qui no li agrada posar all perquè no el toleren bé, doncs el meu primer consell és que utilitzeu all encurtit o flors d’all, tindreu el sabor de l’all sense patir.

Unaltre ingredient que li queda bé al gaspatxo és la fruita, jo us aconsello posar-hi alguna maduixa o bé un tall de síndria o alguna cirera. Li donareu un punt especial al gaspatxo interesant.
Unaltre tema és l’oli per lligar tota aquesta sopa freda. Poseu oli extra verge d’oliva arbequina i perque us quedi amb textura avellutada utilitzeu un colador xinès. El truc està en posar el colador dins una gerra prou gran i amb el turmix engegat dins el colador xinès, aneu abocant la sopa triturada, veureu que ràpid és aquest sistema perquè a mès sortirà tota la polpa sense les peles

I la fibra de la verdura a través del colador. Al final retifiqueu de sal j pebre al gust i si us agraden els

Entrebancs, talleu quadrets de pa, de verdures, fruites, el

Que us vingui de gust, a l’estiu fresc i natural tot

S’hi val!
Salut i flors!

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios