Bon dia! Ja sabeu que sovint aprofito aquest espai per parlar del valor de la gastronomia del nostre territori amb gènere femení. Doncs avui m’agradaria fer una crida a totes les dones xefs, caps de cuina, pastisseres, caps de sala, maitres, sumillers, periodistes gastronòmiques… dones que tinguin responsabilitats dins aquest mon culinari, que aparentment sembla masculí i no és veritat!

Fa un mes, el 12 de novembre ens varem trobar a València, a la Fira Gastronoma, més d’un centenar de dones, totes vinculades a La gastronomia de tot l’estat. El títol #MujeresenGastronomia, sota l’objectiu de ser més visibles, per Analitzar què és el que estem fent malament i el que volem fer millor… varem poder fer autoccrítica, però sobretot ens vam empoderar per seguir la missió conjunta, de treure’ns complexes i inseguretats i per poder estar presents a fires, congressos, mitjans etc.

I aconseguir una paritat real, doncs una de les dades que més ens ha sorprés, és la resultant d’un estudi de tesi doctoral de València on es reflecteix que les dones son el 56% del pastís de la gastronomia. Però i doncs? Perquè sempre sentim que no hi ha dones a l’alta gastronomia… sumillers, etc?

Per tot això, la impulsora principal, la xef Maria José San Roman del restaurant Monastrell d’Alacant ha iniciat juntament amb altres cuineres i periodistes un moviment femení (que no feminista) per reunir al major número de dones professionals en la gastronomia, elaborar una base de dades amb totes nosaltres, per conèixe’ns bé entre nosaltres i donar-nos a conèixer millor.

Hem creat un blog www.mujeresengastronomia.wordpress.com

Hem creat subdelegacions a tot l’estat on algunes hem pres el compromís d’organitzar-nos i donar continuïtat a un moviment que porta molta força i molt talent. La hostaleria necessita adaptar-se reinventar-se i sobretot convertir-se en un ofici digne. I creiem que les dones som les que hem de promoure aquest canvi.

La propera trobada la Farem a l’escola CETT DE Barcelona el Dia 11 de desembre a de les 17h a les 19h.

Seguiu-nos a @mujeresengastronomia a les xarxes socials, inscriviu-vos al blog. Sumem per fer generar un moviment de força on totes i tots hi guanyarem.

Particularment faig una crida a totes les de l’Empordà. Perquè totes sumem! Si coneixeu dones gastronòmiques animeu-les a que s’afegeixin! El territori ho necessita.

Si podeu venir confirmeu enviant un mail amb les vostres dades a Megcat11d@gmail.com

Us hi espero!