27.6 C
Pals
Dimarts, 9 agost 2022
- Publicitat -

Veïns de les Gavarres denuncien el robatori de cables de coure que augmenten el risc d’incendi

La comarca del Baix Empordà es troba en perill alt per risc d'incendi

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

La comarca del Baix Empordà es troba en perill alt per risc d’incendi. I és que les altes temperatures d’aquest estiu fan que zones boscoses com les Gavarres es trobin en un alt risc d’incendi. A més, els veïns d’aquesta zona alerten que les altes temperatures no són l’únic factor que augmenta el risc d’incendi a la zona.

Des de fa setmanes, segons denuncies dels veïns, s’han produit diversos robatoris de coure. Els lladres aconsegueixen aquest metall cremant els cables de plàstic que protegeixen el material. Això pot provocar greus conseqüències, ja que el foc es pot propagar i causar un gran incendi als boscos propers. Diversos veïns de Romanyà de la Selva han trobat les restes de cable cremat que deixen els lladres que operen de nit a la zona de Puig d’Arques.

Però el més alarmant d’aquests robatoris és que el foc es descontroli. En l’última troballa, que es va fer el 8 de juliol, es pot veure que la crema es va descontrolar i va cremar una petita zona de matolls. Els habitants de la zona ja han fet una denúncia als Mossos d’Esquadra. Tot i això, demanen als cossos pertinents que intensifiquin la vigilància en aquesta zona pel perill d’incendis i el risc que pot comportar en aquesta zona.

Les tasques de neteja a les Gavarres

La zona de les Gavarres compta amb una gran massa forestal que té diverses cases i masies escampades. I tot i que estan ben conectades a través de pistes forestals, la sequera i les altes temperatures són un risc davant els possibles incendis. Per això, a part de la neteja dels boscos per part dels ADF, hi ha iniciatives com la de Rucs de les Gavarres.

A part de fer diverses rutes per les Gavarres amb els rucs, l’Aleix Monguillot, propietari de Rucs de les Gavarres, porta a terme tasques de neteja de la massa forestal amb els rucs. La intenció és colaborar a nivell local a evitar grans incendis com el que va afectar la zona de Castell d’Aro fa només una setmana. I tot i que s’haurien de dur a terme més tasques de neteja, l’Aleix creu que des de les administracions haurien de treballar més en la prevenció d’incendis.

Un estiu marcat per la sequera

Ja fa uns mesos que s’ha alertat de que aquesta temporada d’estiu serà seca i a la comarca ja s’hi han declarat diversos incendis durant els mesos de juny i juliol. Fa una setmana es va declarar un incendi a Castell d’Aro que va cremar unes 70 hectàrees. Un altre incendi que va afectar la comarca va ser el que es va declarar ahir a la Bisbal d’Empordà, en que van cremar un miler de metres quadrats. Tot i això, els bombers van aconseguir controlar el foc en poca estona

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Sant Feliu de Guíxols té 47 habitatges d’ús social cedits per petits propietaris

L'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols té a disposició 47 habitatges d'ús social cedits per petits propietaris que els tenien buits. L'objectiu és que les famílies del municipi puguin disposar d'un pis de lloguer a un preu assequible.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -