18.7 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

La Generalitat estudia comprar la Base Loran al nou propietari

La llei catalana sobre la biodiversitat permet a la Generalitat el dret de retracte sobre qualsevol finca ubicada en un parc natural

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El departament d’acció Climàtica de la Generalitat estudia la compra de la Base Loran de l’Estartit, tal com demanava l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Les instal·lacions de 35 hectàrees estan situades en ple parc natural. Jean Philippe Cortez, un ciutadà francès, va adquirir la propietat durant el mes de setembre. La intenció del nou propietari és remodelar els edificis per crear habitatges i un museu.

La llei catalana sobre la biodiversitat permet a la Generalitat el dret de retracte sobre qualsevol finca ubicada en un parc natural. És a dir, el Govern, pagant el mateix preu que l’actual propietari, passi a ser el nou titular de la finca.

La lluita de l’Ajuntament per la Base Loran

L’Ajuntament de Torroella fa anys que reclama al govern català que adquireixi els terrenys i en recuperi la titularitat pública. Van ser expropiats fa 60 anys pel govern franquista. El 1995 es va tancar la base, i la Generalitat i l’Ajuntament van demanar al Ministeri de Defensa per adquirir la propietat. Però el preu proposat era exagerat per l’administració catalana.

El Ministeri de Defensa va provar de vendre la propietat a través de diverses subhastes. Però al final la va vendre a través d’una venda directa a Jean Philippe Cortez, el ciutadà francès que va adquirir la propietat el passat setembre. Va pagar uns 400.000 € per l’antiga base nord americana.

D’altra banda, des d’Acció Climàtica nega que hi hagi un projecte conjunt entre el director del Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter amb el nou propietari per la creació d’un museu a les antigues instal·lacions, tal com Cortez va comentar a TV3.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Debut imponent de Paula Badosa a París

La begurenca es va desfer de la jugadora local, Fiona Ferro, amb una gran superioritat en el seu partit de primera ronda a Roland Garros
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -