16.5 C
Pals
Dimecres, 5 octubre 2022
- Publicitat -

Glòria Polls (USTEC), a Ràdio Capital: “La vaga del professorat d’avui ha estat un èxit i els propers dies hi tornarem”

Avui, Catalunya en general i les comarques gironines en particular han viscut la primera jornada de vaga (d'un total de cinc) convocada pels sindicats de docents per protestar per les polítiques i les maneres del conseller d'Educació.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Avui, Catalunya en general i les comarques gironines en particular han viscut la primera jornada de vaga (d’un total de cinc) convocada pels sindicats de docents per protestar per les polítiques i les maneres del conseller d’Educació de la Generalitat, Josep Gonzàlez-Cambray. La resta de jornades de vaga seran els dies 16, 17, 29 i 30 de març.

Segons el Diari de Girona, aquesta vaga té el suport de l’escola pública i també de la concertada. D’aquesta manera, també s’hi ha sumat el sector de l’oci educatiu infantil i juvenil, i associacions de famílies com aFFac o Fapaes també donen suport a les mobilitzacions.

El Departament de Treball ha decretat uns serveis mínims a infantil, primària i ESO d’un docent per cada 3 aules. D’altra banda, al servei d’acollida, menjador i extraescolars hi haurà d’haver un 50% de la plantilla. I a les escoles d’educació especial haurà d’estar operatiu el 50% del personal.

Entre les queixes del professorat estan els canvis impulsats des del Departament d’Educació, doncs aquests no els han consultat amb els docents prèviament i s’han assabentat pels mitjans de comunicació. Aquests canvis són, principalment, els esborranys dels nous currículums i el nou calendari escolar.

Gran manifestació avui a Girona.

Prop de 4 mil docents s’han manifestat avui pel centre de Girona, segons ha indicat a Ràdio Capital Glòria Polls, representant de la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya (USTEC). La manifestació, que ha començat a tres punts diferents de la ciutat, ha acabat confluint davant de Serveis Territorials.

Segons Polls, el lema principal d’avui ha estat “No va de vacances, sinó de mancances”, unes mancances que porten arrossegant des del 2008 i que reclamen posar-les sobre la taula per poder-les revertir, ja que una millora en les condicions del professorat suposa una millora en l’aspecte educatiu i pedagògic.

A més de les jornades de vaga ja esmentades, la representant d’USTEC ha fet referència a la vaga que hi ha programada pel 23 d’aquest mateix mes. Aquesta vaga està motivada per la sentència que imposa un 25% de castellà a les aules catalanes. Segons Polls, el professorat necessita una protecció judicial si volen seguir utilitzant el català com a llengua vehicular a les escoles, i sentencia que “no hi ha res més trist que voler judicialitzar i polititzar l’escola”.

Glòria Polls ha afirmat que “la convocatòria de vaga d’avui ha estat un èxit”, i que a nivell de Catalunya ha participat el 45% i a comarques gironines el 48%.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Èxit de participació a la primera edició bisbalenca del festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya

L'audiència va destacar la necessitat i la importància de tenir noves narratives i visions de realitat a través de les cinematografies africanes.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -