26.2 C
Pals
Dissabte, 28 maig 2022
- Publicitat -

Gran amplitud tèrmica amb gelades i temps assolellat

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

En plena setmana dels barbuts, continuem sota l’efecte d’aquet persistent anticicló fred, que si bé està portant dies assolellats, ens està deixant temperatures mínimes molt baixes de fins a -5 ºC en punts de l’interior i zones enclotades del Baix Empordà, amb gelades extenses arribant en alguns trams fins la mateixa línia de la costa.

https://twitter.com/albertapga/status/1482627936134078466

De fet, el Servei Meteorològic de Catalunya manté per avui i per demà un avís de fred al Baix Empordà, i és que si ordenéssim de menys a més els darrers 10 anys de temperatura mínima, observem com els valors d’aquests dies es situen per sota el 2% dels registres, per tant, dels més freds.

Per altra banda la temperatura màxima es situa al voltant dels 12-15ºC. Ahir a La Bisbal d’Empordà es van assolir els 16 ºC de màxima, essent un dels valors més alts de tot Catalunya i després de partir d’un matí gèlid amb -5 ºC a la capital baix empordanesa, una amplitud tèrmica de més de 20 ºC.

Aquestes baixes temperatures no són fruit de cap massa d’aire fred en particular, senzillament a causa del fort refredament nocturn, el vent encalmat, la d’inversió tèrmica i el cel serè de la nit, que un dia rere l’altre són els causants d’aquesta situació.

Propers dies de sol i gelades, i a finals d’aquesta setmana sí que podem tenir una petita entrada freda de nord.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Incendi a l’Hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols

Diverses dotacions dels Bombers de la Generalitat van treballar ahir a la tarda per apagar un foc a l'hotel Panorama de Sant Feliu de Guíxols.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -