22.2 C
Pals
Dimecres, 28 setembre 2022
- Publicitat -

Gran èxit de la primera representació de “Ferida pel llamp del geni” a Sant Sadurní de l’Heura

L’obra, del grup de teatre Sensedormir, presenta la vida i l’obra de Víctor Català

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest dissabte, la primera part de “Ferida pel llamp del geni” del grup amateur de teatre Sensedormir va ser un succés. L’obra de teatre, amb balls i cançons de l’Escala del segle passat, descriu la vida i presenta l’obra de Victor CatalàCaterina Albert i Paradís (L’Escala, 1869-1966). L’actuació, igual que la segona part que serà dissabte vinent, va tenir lloc en un parc darrera de l’Escola la Pedra Dreta de Sant Sadurní de l’Heura.

“Ferida pel llamp del geni” comprèn tres capítols, dos dels quals ja van ser representats dissabte passat. El primer és una adaptació amb dansa d’una part del conte “Ombres” de Víctor Català; hi apareixen elements de la natura i una visió distorsionada de la realitat. El segon és una biografia de l’escriptora realitzada a partir del programa de Sense Ficció de TV3 «La Víctor». Es presenta com una entrevista que li fan uns periodistes la qual cosa permet desgranar la seva vida. També s’hi reciten petits fragments de la seva obra, il·lustrats amb fotografies. Finalment, el tercer capítol, que es donarà dissabte 29 de maig, és un dels monòlegs de l’autora, “Les Cartes”. El text és en prosa i té un vessant més còmic que dramàtic. És va publicar el 1899 després del monòleg “La Infanticida” que va provocar en el seu moment un escàndol a causa del tema i va portar Caterina Albert a escollir el pseudònim Víctor Català, nom d’un personatge d’una novel·la seva.

Així, la representació de dissabte passat, Ombres i La Víctor, va ser un gran èxit ja que hi van acudir uns 118 espectadors. Dissabte 29 de maig a les 20.30 h és donarà la segona part, el monòleg “Cartes” a 4 veus i música. Sota l’aparença d’una comicitat reflectida en un to i llenguatge col·loquial, s’amaguen les petites tragèdies de la quotidianitat i els condicionaments de les dones. Les entrades anticipades de 5 euros es poden adquirir al Cafetí de la Concòrdia.

El grup de teatre Sensedormir és el grup de teatre no professional de l’entitat La Concòrdia, creada el 1919 a Sant Sadurní de l’Heura. L’agrupació està formada per un total de 27 persones de totes les edats.

Podeu consultar el programa complet aquí

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Aproven el pla de treball per la redacció de l’avanç del nou POUM de Begur

La intenció és adaptar i actualitzar el POUM als canvis socials, econòmics, mediambientals i legislatius que s'han produït durant els últims 19 anys.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -