11.3 C
Pals
Dijous, 2 maig 2024
- Publicitat -

Guillem Pujol i Clàudia Giralt s’imposen en la Radikal ocean52 de Calella de Palagfrugell

Més de 1.500 nadadors participen en les diferents modalitats d'aquesta prova d'aigües obertes

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Guillem Pujol i Clàudia Giralt han estat els guanyadors de la 14a edició de la Radikal ocean52 que s’ha celebrat a Calella de Palafrugell aquest dissabte 14 d’octubre al matí. Pujol s’ha imposat en la primera posició amb 1 hora i 18 minuts en els 7 km que hi ha entre Calella de Palafrugell i Llafranc passant per les illes Formigues. Pràcticament deu minuts després, Giralt (1h 27min) arribava a la meta. La sortida de la cursa ha estat a les nou del matí des de la platja d’en Calau de Calella. A banda de la modalitat de 7km, també s’ha fet la de 3,5 km i la de 1,5 aquest any ha passat a ser de 2 km, tot resseguint el camí de costa. En total hi ha més de 1.500 participants.

Al llarg de les catorze edicions que s’han celebrat -comptant-hi la d’aquest dissabte- la Radikal Ocean52 ha agrupat més de 15.000 nadadors al llarg de la història. Les modalitats més conegudes són les proves de 7 i 2 km. Totes dues curses comencen a la platja d’en Calau (al costat de Port Bo) de Calella de Palafrugell i finalitzen a Llafranc. Enguany els organitzadors han modificat el recorregut de la cursa d’1,5 km i ha estat de 2, tot vorejant el litoral pel camí de costa. En la més llarga (7km), els nadadors surten a les nou del matí de la platja d’en Calau, van fins a les Illes Formigues i tornen a terra fins a la platja de Llafranc.

Per altra banda, la de 3,5 quilòmetres arrenca directament des de les illes Formigues a les deu del matí. Els concursants hi arriben en una embarcació i des d’allà neden fins a la platja de Llafranc. A més, hi ha la possibilitat de fer les proves de 7km i la de 2 a la vegada. L’únic requisit és que els nadadors facin la més llarga en menys de tres hores per poder arribar a temps a fer la segona i arribar dins dels terminis de la competició, ja que la de 2km surt a dos quarts d’una del migdia.

El diumenge la competició segueix amb la prova per a infants. A partir de dos quarts de dotze es farà la sisena edició de la cursa on hi poden participar nens d’entre 7 i 16 anys que recorreran entre 50 i 800 metres, en funció de l’edat. Per altra banda, es farà la segona edició de la Las Radikal Standing. Serà a dos quarts d’una i els nadadors faran cinc rondes de 50 metres per eliminació fins que tan sols en quedi només un. La competició es tancarà amb la cursa de relleus. Quatre participants per equip faran la volta per la badia de Llafranc recorrent 600 metres cadascun d’ells..

Desplegament de seguiment

La cursa compta amb més de 35 embarcacions i 40 caiacs que fan seguiment i també s’instal·len punts d’avituallament durant el recorregut. La cursa compta amb mesures excepcionals de seguretat amb dotze socorristes aquàtics, dues motos aquàtiques de rescat, ambulàncies i una carpa d’assistència. A més, hi ha 30 Radikal Angels Swimmers, nedadors experts que no participen en la competició però que fan la travessia amb l’objectiu d’acompanyar aquells participants que necessitin suport.

En aquesta prova de natació en aigües obertes s’hi apunten tant esportistes d’elit com nedadors amateurs. De fet, en aquesta competició hi participen diversos atletes referents en la natació a nivell nacional, com ara Marina Garcia, Aida Bertran, Sergio de Celis o Álex Castejón. També hi ha part de l’equip de natació artística amb la seva directora tècnica, Mayu Fujiki.

Compromís amb el medi ambient

El dissabte a la tarda es farà una recollida de residus a la platja de Llafranc i una recollida de residus al mar amb l’objectiu de conscienciar als participants i a la societat de la biodiversitat marina i la importància de la seva preservació. En aquesta línia també es faran xerrades i tallers relacionats amb la cura dels oceans al llarg de tot el cap de setmana. Per altra banda, els organitzadors de la prova utilitzen materials reciclables en els punts d’avituallament. Això vol dir que s’han eliminat els plàstics dels envasos de les begudes, entre d’altres mesures que s’han pres per garantir la preservació dels oceans.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Platja d’Aro vol reubicar l’Escola de Vela, ensorrada pel temporal dels últims dies

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró està treballant amb urgència per reubicar l'activitat de l'Escola de Vela,...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -