22.3 C
Pals
Dimarts, 19 octubre 2021
- Publicitat -

Halloween i la defensa de la cultura popular

Fa poc Iolanda Bustos parlava dels ingredients protagonistes de la cuina catalana per Tot Sants, es parlava de la tradicional castanyada i de la importancia que aquesta té actualment en front del que és un fenómen viral a tot el món, el Halloween.

Es curiós, en una època en la que els catalans portem uns mesos defensant el que considerem la nostra nació, que oblidem la defensa d’un element essencial per a qualsevol teòric del nacionalisme, la cultura popular.

Caminant per les localitats catalanes es poden veure milers d’estelades per tots els carrers, però en canvi, just al costat, trobem el cartell publicitari del Halloween una festivitat economicament rentable. Si bé es veritat que des de les institucions catalanes es pretén defensar aquesta bonica tradició, ens trobem com actualment, el marketing utilitza el halloween per a poder crear un nou incentiu comercial que treu un rèdit econòmic major que no la venda de castanyes, boniatos i panallets.

Per a molts joves, actualment, consideren part de la seva cultura una festivitat que no té més que una voluntat consumista. No crec que sigui dolent incorporar noves tradicions i cultures en l’ideari nacional, però si que crec rebutjable que se n’introdueixi un per motius comercials.

Potser la fraternitat d’una familia al voltant d’una llar de foc i l’olor de castanyes acabades de fer no és un incentiu econòmic suficient, però per mi, com la llengua, aquesta forma part de la meva nació i per aquest motiu, crec que es responsabilitat de tots els catalanes i les catalanes defensar-la.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios