24.1 C
Pals
Diumenge, 27 setembre 2020

Els hortolans de Begur podran anar als horts d’Es Sot durant l’estat d’alarma pel coronavirus

L’Ajuntament ha definit un protocol d’accés i ha establert unes normes d’obligat compliment per a totes les persones que treballin als horts ecològics durant el període de confinament

El més llegit

Detingut un home a Begur per serrar una tanca que el molestava

Es tracta d'una barra per impedir el pas dels vehicles al bosc amb runes del costat i prevenir incendis.

La Bisbal sancionarà els vehicles que accedeixin al nucli antic de la Bisbal sense autorització

A partir del proper dimecres 30 de setembre s’activarà el nou sistema de control de pas de vehicles al nucli antic de la Bisbal.

Palafrugell posa espais a disposició de Salut per fer-hi cribratges massius

L'alcalde del municipi, Josep Piferrer, ho va explicar ahir en una entrevista al Supermatí de Ràdio Capital.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha emès una resolució d’alcaldia que regula l’accés i l’activitat als horts comunitaris i ecològics d’Es Sot durant la vigència de l’estat d’alarma per la COVID-19. Així, durant el període de confinament l’accés als horts quedarà limitat únicament a la recol·lecció de productes d’autoabastament i a la realització de treballs d’horticultura necessaris per tal de garantir aquesta recol·lecció.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, avança que aquesta regulació té com a objectius principals “contribuir a evitar la propagació del coronavirus, preservar el benestar de tots els nostres hortolans, i garantir el manteniment de l’espai dels horts i el compliment de totes les mesures preventives higièniques i d’autoprotecció”.

La resolució d’alcaldia emesa pel consistori incorpora un llistat de normes d’obligat compliment, regula les activitats que queden prohibides i estableix un protocol d’accés als horts en període de confinament. La Policia Local de Begur serà l’encarregada de vetllar pel compliment dels preceptes així com d’altres que considerin oportuns d’acord amb el marc normatiu establert, amb l’aplicació de les corresponents sancions administratives.

Els hortolans de Begur podran accedir als horts d'Es Sot al municipi durant l'estat d'alarma | Imatge de l'Ajuntament de Begur
Els hortolans de Begur podran accedir als horts d’Es Sot al municipi durant l’estat d’alarma | Imatge de l’Ajuntament de Begur

Normes establertes pels horts d’Es Sot

 • Els titulars de cada parcel·la podran accedir a les seves parcel·les de manera individual seguint els horaris i la planificació establerta per l’Àrea de Medi Ambient.
 • Únicament podrà accedir a l’hort el seu titular en possessió del seu DNI dins les instal·lacions dels horts per poder identificar-se davant possibles inspeccions de la Policia Local de Begur.
 • Portar i utilitzar a l’hort els mitjans d’higiene i equips de protecció individual necessaris: guants, mascareta, aigua i sabó, etc.
 • Cada hortolà està obligat a desinfectar el lloc comú (barraca, panys i WC) al entrar i sortir després, així com el portal d’accés a les parcel·les.
 • Cal que abans de marxar es signi i s’indiqui la data al registre de visites als horts col·locat a la porta d’accés de la barraca.
 • Durant el període de confinament queda prohibit compartir eines de mà entre hortolans.

Queden expressament prohibides als horts

 • Activitats d’ús recreatiu i de lleure.
 • La convivència de més d’un hortolà en la mateixa franja horària en la zona dels horts, fet que implicaria l’incompliment de l’horari establert.
 • Accedir als horts sense el Document Nacional d’Identitat (DNI).

Protocol d’accés als horts en període de confinament

 • A l’arribar als horts cal desinfectar el lloc comú: panys barraca, eines, WC i pany del portal d’accés a les parcel·les.
 • Al marxar dels horts cal desinfectar el lloc comú (panys barraca, eines, WC i pany del portal d’accés a les parcel·les), signar i indicar la data al registre de visites als horts ubicat a la porta d’accés a la barraca per la part de dins.
 • En cas de qualsevol incidència als horts cal comunicar-se directament amb l’Àrea de Medi Ambient: Xevi Turró (685 473 290) o Gemma Boada (663 334 808).
- Publicitat -
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Les orquestres preveuen “un hivern molt dur” amb la incertesa de quines mesures sanitàries s’adoptaran

Les orquestres musicals es preparen per "un hivern molt dur" tal com ha anunciat el líder de Diversiones, Albert Fort.

Torroella de Montgrí rep una subvenció de més de 600.000 euros per reparar la potabilitzadora afectada pel Gloria

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha concedit una subvenció de 621.232,44€ a l'Ajuntament de Torroella de Montgrí per destinar a la reparació de les instal·lacions de la potabilitzadora municipal i de la xarxa d’abastament en alta que van quedar greument afectades pel temporal Gloria.

Tret de sortida al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

El municipi escalfa motors abans d’una de les trobades culturals més esperades de l’any: la sisena edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava.

Denuncien un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d’Aro i es va negar a fer la prova d’alcohol

Els Mossos d'Esquadra de Trànsit han denunciat penalment un motorista que va fer caure tres ciclistes a Santa Cristina d'Aro i es va negar a sotmetre's a les proves d'alcoholèmia.

Altres notícies