15.5 C
Pals
Dijous, 28 gener 2021

Els hortolans de Begur podran anar als horts d’Es Sot durant l’estat d’alarma pel coronavirus

L’Ajuntament ha definit un protocol d’accés i ha establert unes normes d’obligat compliment per a totes les persones que treballin als horts ecològics durant el període de confinament

El més llegit

Brot de COVID-19 a l’Ajuntament de Calonge: cinc positius a l’àrea de Cultura

L'Ajuntament ha assegurat que el brot està "del tot controlat" i l'atribueixen "especialment com a conseqüència de la tornada de les vacances de Nadal".

Monells, escenari d’una nova sèrie original de Netflix

Durant aquests darrers dies Monells ha estat escenari d'una nova producció original de Netflix. Es tracta del rodatge de 'Los herederos de la Tierra', la continuació de l'èxit 'La catedral del mar', que es va començar a gravar a Barcelona ja fa un parell de mesos. 

Calonge impulsa les obres al Castell de Calonge, el Cercle Calongí i l’avinguda de Catalunya

L'Ajuntament de Calonge i Sant Antoni impulsa tres projectes d'obres al municipi: les reformes al Castell de Calonge i al Cercle Calongí, i la urbanització de l'avinguda de Catalunya de Sant Antoni.

La Junta Electoral ordena retirar la pancarta de ‘Llibertat presos polítics’ de la façana de l’Ajuntament de Palamós

La Junta Electoral de Zona de la Bisbal d'Empordà ha ordenat retirar les pancartes, llaços, estelades i "altres símbols partidistes" de l'Ajuntament de Palamós.
Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

L’Ajuntament de Begur, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha emès una resolució d’alcaldia que regula l’accés i l’activitat als horts comunitaris i ecològics d’Es Sot durant la vigència de l’estat d’alarma per la COVID-19. Així, durant el període de confinament l’accés als horts quedarà limitat únicament a la recol·lecció de productes d’autoabastament i a la realització de treballs d’horticultura necessaris per tal de garantir aquesta recol·lecció.

Pere Feliu, regidor de Medi Ambient, avança que aquesta regulació té com a objectius principals “contribuir a evitar la propagació del coronavirus, preservar el benestar de tots els nostres hortolans, i garantir el manteniment de l’espai dels horts i el compliment de totes les mesures preventives higièniques i d’autoprotecció”.

La resolució d’alcaldia emesa pel consistori incorpora un llistat de normes d’obligat compliment, regula les activitats que queden prohibides i estableix un protocol d’accés als horts en període de confinament. La Policia Local de Begur serà l’encarregada de vetllar pel compliment dels preceptes així com d’altres que considerin oportuns d’acord amb el marc normatiu establert, amb l’aplicació de les corresponents sancions administratives.

Els hortolans de Begur podran accedir als horts d'Es Sot al municipi durant l'estat d'alarma | Imatge de l'Ajuntament de Begur
Els hortolans de Begur podran accedir als horts d’Es Sot al municipi durant l’estat d’alarma | Imatge de l’Ajuntament de Begur

Normes establertes pels horts d’Es Sot

 • Els titulars de cada parcel·la podran accedir a les seves parcel·les de manera individual seguint els horaris i la planificació establerta per l’Àrea de Medi Ambient.
 • Únicament podrà accedir a l’hort el seu titular en possessió del seu DNI dins les instal·lacions dels horts per poder identificar-se davant possibles inspeccions de la Policia Local de Begur.
 • Portar i utilitzar a l’hort els mitjans d’higiene i equips de protecció individual necessaris: guants, mascareta, aigua i sabó, etc.
 • Cada hortolà està obligat a desinfectar el lloc comú (barraca, panys i WC) al entrar i sortir després, així com el portal d’accés a les parcel·les.
 • Cal que abans de marxar es signi i s’indiqui la data al registre de visites als horts col·locat a la porta d’accés de la barraca.
 • Durant el període de confinament queda prohibit compartir eines de mà entre hortolans.

Queden expressament prohibides als horts

 • Activitats d’ús recreatiu i de lleure.
 • La convivència de més d’un hortolà en la mateixa franja horària en la zona dels horts, fet que implicaria l’incompliment de l’horari establert.
 • Accedir als horts sense el Document Nacional d’Identitat (DNI).

Protocol d’accés als horts en període de confinament

 • A l’arribar als horts cal desinfectar el lloc comú: panys barraca, eines, WC i pany del portal d’accés a les parcel·les.
 • Al marxar dels horts cal desinfectar el lloc comú (panys barraca, eines, WC i pany del portal d’accés a les parcel·les), signar i indicar la data al registre de visites als horts ubicat a la porta d’accés a la barraca per la part de dins.
 • En cas de qualsevol incidència als horts cal comunicar-se directament amb l’Àrea de Medi Ambient: Xevi Turró (685 473 290) o Gemma Boada (663 334 808).
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

El torneig MIC de futbol ajorna la seva 20a edició a l’any 2022

El MIC es porta duent a terme en camps de futbol de la Costa Brava des de l’any 2002. Se celebra durant cinc dies, per Setmana Santa, i segons un estudi del Patronat de Turisme de la Costa Brava del 2018, genera a tot el territori un impacte econòmic al voltant dels 11'5 milions d’euros.

Altres notícies