20.7 C
Pals
Diumenge, 1 octubre 2023
- Publicitat -

L’Hospital de Palamós lluita contra el malbaratament alimentari

La cafeteria de l'hospital porta a terme una iniciativa que millora la sostenibilitat amb un menús basats en l’excedent d’aliments

Temps de lectura: < 1 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El Consultoriuvm Cafe, la cafeteria de l’Hospital de Plamós, s’ha adherit a la plataforma Too Good To Go que recupera aliments que s’estan a punt de malbaratar. Així, intenta salvar menjar de l’establiment en questió venent-lo a un preu més econòmic.

Així, la iniciativa d’Emporhotel, l’empresa que gestiona els serveis d’hoteleria i neteja de l’Hospital de Palamós, ajuda a donar compliment a la llei 3/2020 de prevenció de les pèrdues i el malbaratament alimentaris. Aquesta iniciativa s’emmarca en la voluntat dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà (SSIBE) de ser més sostenibles i reduir la seva petjada ecològica en el medi ambient.

Així, la cafeteria ofereix uns cinc menús diaris per 3,99 euros. La plataforma dona la oportunitat de recollir aquests menús econòmics de 16 a 17 h a la mateixa cafeteria, un cop finalitza el servei de dinar. Per a tots els interessats en aconseguir aquests menús, han d’entrar a l’aplicació, crear un compte i pagar des de la mateixa aplicació.

L’Hospital de Figueres i la prova pilot

La iniciativa iniciada a l’Hospital de Palamós ja s’havia provat a l’Hospital de Figueres, que es va iniciar al desembre. En aquests quatre mesos s’han fet més de 200 menús i amb una valoració molt positiva tant per usuaris com professionals.

En el cas de Figueres, la iniciativa s’està fent des de principis de febrer i els ingressos econòmics que es generen s’estan fent servir per millorar l’hospital i per al personal. L’únic que s’ha hagut de fer es adaptar l’ordinador de la cafeteria per poder rebre les sol·licituds de les comandes i ajustar la logistica diària, afirmen des de la Fundació Salut Empordà.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -