27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

L’Hosteleria de comarques de Girona es queixa: “La situació és totalment insostenible”

Demanen una modificació de les restriccions: volen treballar fins les 20h, un augment de l'aforament i que s'aixequi el confinament municipal.

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El sector de l’hosteleria ha denunciat la seva situació actual i ha reclamat al Govern un canvi de les restriccions. “És una crueltat deixar-nos en aquesta situació tan patètica”, han explicat en un comunicat. Marina Figueras, portaveu Federació hostalaria de les Comarques de Girona, ha explicat a Ràdio Capital que “la situació és totalment insostenible” i que el Govern “en cap moment ha donat solucions reals”.

A la demarcació de Girona, només un 30% de les empreses estan obertes i hi ha pèrdues de facturacions respecte el 2019 d’entre un 80% i un 90%. Figueras també ha fet incidència als pobles petits de la demarcació de Girona.

En aquest sentit, “tenint en compte l’estabilització de les xifres, la poca incidència demostrada” de la seva activitat, i la “manca absoluta de compensacions”, demanen una modificació de les restriccions: volen treballar fins les 20h, que hi hagi un 30% d’aforament interior i 100% de terrasses i que s’aixequi el confinament municipal per garantir la mobilitat.

També han fet una proposta al govern d’augmentar la xarxa de rastrejadors a través de tests de diagnòstic ràpids que es puguin combinar amb una App. Encara que de moment no han rebut resposta, des de la Federació s’han ofert a donar “la màxima col·laboració per equilibrar la pandèmia amb l’activitat econòmica”.

A més a més també demanen la regulació dels concursos de creditors, per adaptar-los a les necessitats d’aquesta situació econòmica actual, que les petites empreses puguin fer-ho amb més facilitat, reduir les taxes judicials, i així poder donar més garanties a les empreses. També l’obtenció de línies de crèdit i d’ajuts, que va sempre condicionat a estar al corrent de pagament amb les administracions. “Això avui, després d’un any amb aquesta situació, no ho podem complir”, han explicat. Demanen poder ampliar els ICO’S i poder accedir als ajuts tenint deute. També han demanat instruccions clares a lCO perquè es faciliti el crèdit i es pugui ampliar.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Terracotta Museu inaugura la instal·lació artística ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

La instal·lació s’inaugura aquest divendres a 2/4 de 8 i es podrà visitar a La Peixera fins el 13 d’octubre.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -