2.9 C
Pals
Diumenge, 29 gener 2023
- Publicitat -

I ara què? Què passa amb el jovent?

La meva generació, igual que la dels nostres pares, ha estat socialitzada amb el pensament que a la Costa Brava, els estius són per treballar i treure el sostén econòmic per a passar l’any. L’anomenat fer temporada.

La majoria dels joves de la comarca hem viscut, i esperàvem viure de la temporada d’estiu, doncs bé, això, s’ha acabat. Recordo que fa un temps en aquesta mateixa ràdio, vaig fer un comentari parlant de com la nostra comarca havia de fer un plantejament a llarg termini per diversificar l’oferta laboral per no dependre exclusivament del turisme. Doncs bé, el coronavirus ha accelerat totes les necessitats que ja sabíem que teníem.

Al meu voltant, amistats, família, persones conegudes, totes i cada una d’elles, joves totes elles, es pregunten com ho faran aquest estiu. Sincerament, no sé quina és la solució, i entenc que des de la política local, canvis immediats, i a la vegada que màgics tampoc es poden demanar. El que sí que crec, és que ara més que mai, i veient la situació de feblesa en la qual ens trobem a la nostra comarca, cal un projecte, una idea comuna, i aquesta no pot ser cap altre, que intentar evitar la dependència extrema de la nostra comarca amb el turisme.

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios