18.7 C
Pals
Dijous, 6 novembre 2025
- Publicitat -

Fira de l’arròs de Pals

Iolanda Bustos
Iolanda Bustos
La xef empordanesa Iolanda Bustos és especialista en cuina botànica
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img

El cap de setmana del 8 i el 9 d’abril, arriba l’esperada Fira de l’arròs de Pals. I dic esperada, perquè fa anys que els restaurants de Pals demanen que a banda de les Jornades Gastronòmiques, que com sabeu cada any es celebren d’abril a maig, també es pugui parlar, demostrar i divulgar sobre el cultiu, les tècniques per fer un bon arròs i tantes curiositats que volten al món arrossaire.

Aquesta fira preveu posar sobre un mateix context els arrossaires, els cuiners i el públic amant d’aquest ingredient local que és tan universal.
A la fira hi farem tastets que es podran adquirir mitjançant tiquets, també tallers, classes magistrals, jocs i manualitats per nens…

Jo tot i tenir el restaurant a Regencós, no participo com a restaurant, però com sóc de Pals, si que col·laboro com a cuinera a nivell personal . Així que us avanço el que faré a la Fira:
Dissabte dia 8 a les 13h podeu venir al taller que impartiré sobre Arròs i flors. On podreu veure i tastar com amb el senzill gest de posar uns pètals a un arròs cremós o una emulsió floral sobre un de sec, o la combinació de flors de platja amb un arròs de peix… el paisatge posat a la cassola com deia en Pla.

El diumenge em trobareu d’11 a 12h amb un taller per la mainada fent croquetes d’arròs. Espero que siguin croquetes i no bombes d’arròs jejejje! Tot i ser un ingredient que fàcilment agrada a tots els nens, és important que vegin diferents opcions de cuinar i menjar l’arròs perquè no acabin menjant només l’arròs amb tomata i ou ferrat.
I el diumenge a la tarda de 4 a 5 tornarem a engegar fogons, en Joan Carles Sánchez de l’EsPortal Hotel Gastronòmic i jo mateixa farem un cara a cara, ell amb un arròs caldós i jo amb un de sec, mentre l’Albert Grassot, de l’Estany de Pals, explica els diferents grans que ell conrea i la importància d’escollir el gra adient a la recepta que vulguem preparar.
Incatis, seran els encarregats de l’organització de la I Fira de l’Arròs de Pals. Que tindrà un horari de matí i tarda, però que respectarà els horaris del dinar perquè tots podeu entaular-vos a menjar arròs en un dels 17 restaurants participants del municipi.

- Publicitat -
- Publicitat -

Calonge reviu la història del vi amb el Cap de Setmana del Vi de Pagès 2025

Calonge acollirà del 14 al 16 de novembre una nova edició del Cap de Setmana del Vi de Pagès,...

Altres notícies