20.5 C
Pals
Dijous, 7 juliol 2022
- Publicitat -

Iconoclàstia i MDMA

Llegeixo un tuit d’un jove (?) que obre el seu cor a les masses i assegura haver descobert que els aqüeductes servien per canalitzar l’aigua. Que l’aigua no passava per sota els arcs. Ho diu un senyor amb barba. Uns quants boomers ens horroritzem davant d’aquesta manifestació d’ignorància supina, moments de frenesí intel·lectual, ho comentem, hi ha una mica de hihi haha per twitter i ja tenim el dia fet.

Més: l’altre dia, un jove compartia astorat un descobriment: el fet que les siluetes d’Amèrica del Sud i Àfrica encaixen i que això era degut al fet que fa milions d’anys, els continents formaven tots part d’un supercontinent. Algú responia, molt fi, que si li agradaven aquestes coses s’ho passaria de puta mare a escola.

Què passa amb l’escola, però? Els professors ja no hi ensenyen res o és que aquesta jovenalla es passa el dia fotent-se MDMA i jugant al Fortnite? O potser és que l’administració ha apostat fort pel lliurepensament i hi ha hagut un garbellat salvatge al programa d’estudis. Potser han decidit eliminar tota la geologia, l’enginyeria romana i la història de la colonització. Si volem espais públics lliures d’ideologia és millor que els nanos no sàpiguen qui va ser Colom ni qui va guanyar la guerra anglobòer ni que els romans van fundar les nostres ciutats tot i ser uns malvats esclavistes. Crear persones lliures de prejudicis, éssers de llum, anestesiats i feliços, habitants d’un ciberespai pur. Humans i humanes i humanxs reduïts als seus avatars de tik tok; gent cantant i fent-se selfies, ballant una conga infinita que ens mena directament a l’abisme.

Temps de lectura: < 1 minut

Més àudios