27.4 C
Pals
Dimecres, 17 juliol 2024
- Publicitat -

Igualtat, equitat i més lideratge femení

Supermatí - opinió
Supermatí - opinió
Igualtat, equitat i més lideratge femení
Loading
/

El dia 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, és una data que cada any està més i més present en el nostre calendari, ocupant un espai en l’ideari col·lectiu de les dones. Un dia que s’ha convertit en un veritable clam per la igualtat en el rol de gènere i per la defensa dels drets de totes les dones. Una igualtat que reconegui la diferència i que alhora garanteixi que aquesta diferència permetrà gaudir, amb equitat, d’una vida digna i per desenvolupar la vida com a persones amb igualtat de drets en tots els àmbits: professional, personal, familiar, sexual, etc..
Les discriminacions i les desigualtats es fan evidents al llarg de les diverses etapes vitals de les dones. Aquí podríem parlar extensament de la bretxa salarial respecte els homes, de les dones que veuen com per a elles resulta més difícil accedir a càrrecs directius i llocs de decisió, de la manca de mesures efectives i reals perquè dones i homes puguin conciliar vida laboral i personal. De com les tasques domèstiques i de la cura de la família encara recauen majoritàriament sobre les dones, o de dones que arriben a la vellesa amb pensions molt baixes que les obliguen a haver de prescindir dels serveis de cura, entre moltes altres situacions que no fan altra cosa que cronificar la desigualtat. Aquests mesos, degut a la meva vinculació amb la política municipal a Palafrugell, he viscut en primera persona la dificultat de moltes dones per formar part d’un projecte polític al estar obligades a assumir, pràcticament elles soles, les tasques domèstiques i de cura dels fills.
Per tot això, considero que ha de ser una prioritat lluitar per implementar polítiques educatives que tinguin com a eix transversal avançar cap a l’equitat entre dones i homes. El problema està tan arrelat en la cultura patriarcal i l’inconscient de l’ésser humà, que si no s’aborda des de la vessant educativa, amb una inversió del model masclista, difícilment aconseguirem trencar amb la inèrcia.
Aquest nou Dia Internacional de les Dones torna a ser un dia per reivindicar-nos i posar de manifest que aquesta lluita que no l’han de fer només les dones. És responsabilitat de tots que el món sigui més igualitari i just per a les dones i també per a totes aquelles persones que pateixen discriminació per qualsevol altre motiu.
No abaixem la guàrdia, reivindiquem aquests drets amb contundència i urgència! Som-hi!

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios