12.5 C
Pals
Dijous, 23 maig 2024
- Publicitat -

Imma Gelabert: “Cal una resposta significativa per part de les administracions”

Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Imma Gelabert: "Cal una resposta significativa per part de les administracions"
Loading
/

La Fundació Vimar és una fundació privada sense ànim de lucre que treballa perquè les persones amb necessitats especials del Baix Empordà accedeixin a serveis com residències, centres de dia o programes de suport a l’autonomia. Per avançar-nos algunes de les novetats ens va visitar al Supermatí la vicepresidenta de la Fundació Vimar, Imma Gelabert.

Fa pocs dies, des de la Fundació Vimar van inaugurar un nou Centre d’Atenció Especialitzada a Palafrugell. Aquest canvi, explica Imma Gelabert, es deu a l’increment del nombre d’usuaris i la intenció d’oferir més serveis i que augmentin en termes de qualitat. Aquest nou centre ofereix diversos serveis.

Actualment, el servei atén sis usuaris, però a principis del 2023 se n’hi incorporaran dues més. Tot i això, el servei es podria ampliar si augmentéssin els recursos i el personal del centre, segons explica Imma Gelabert.

La vicepresidenta de la fundació afirma que al llarg del temps el tipus d’usuaris que fan servir aquests serveis ha variat. Però Imma Gelabert reconeix que s’hauria de poder estendre aquest servei especialitzat a moltes més persones a la comarca del Baix Empordà que també ho necessiten.

Hi ha moltes persones, tal com explica Imma Gelabert, que queden fora d’aquests serveis perquè no poden atendre més persones. Per això, hi ha famílies que tenen a càrrec seu persones amb especials capacitats. Cal incidir també que la Fundació Vimar s’han vist afectats per l’augment de costos de l’energia i l’abastiment de matèries primeres. La vicepresidenta de la fundació afirma amb rotunditats que s’han vist greument afectats.

La Fundació Vimar rep ajudes tan de la Generalitat com del Consell Comarcal del Baix Empordà o dels ajuntaments de les diverses poblacions. La vicepresidenta de la fundació recorda que si no reben ajudes significatives per oferir els serveis a aquestes persones, la dificultat de donar continuïtat al servei serà complicat.

Des de la fundació hi ha un equip humà que està treballant per evitar que un servei com el que ofereix la fundació Vimar no desaparegui. A través de recursos com el micromecenatge o la proposta d’Amic Vimar, es vol evitar que un servei d’aquets tipus desaparegui.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios