24.8 C
Pals
Dissabte, 2 juliol 2022
- Publicitat -

Impulsen la Ruta dels Miradors de Begur per desestacionalitzar l’oferta turística

La ruta inclou fins a 17 punts d'observació repartits per tot el municipi que en un futur podrien estar connectats per rutes específiques

Temps de lectura: 6 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

El municipi begurenc està buscant noves maneres de desestacionalitzar l’oferta turística de la població. El consistori ha impulsat la creació de la Ruta dels Miradors de Begur, un camí que inclou fins a 17 punts d’observació.

Alguns dels miradors proposats per a crear la ruta ja existeixen i són punts que els turistes i els locals ja coneixen. D’altres s’hauran de preparar i tots ells incorporaran una banderola identificativa, un marc fotogràfic o inclús un perfil topogràfic per poder gaudir les vistes. També s’espera que els espais es preparin per aconseguir rebre gent com amb la col·locació de bancs per descansar.

Els 17 punts d’observació de la Ruta dels Miradors de Begur, com ha explicat el consistori:

 • Mirador del Castell de Begur: situat dalt les restes de l’antic Castell de Begur, que s’hi accedeix a peu. Mirador situat a 261 metres sobre el nivell del mar i amb una vista panoràmica de 360 graus que permet obtenir una visió única del nucli de Begur, com també de la comarca.
Ruta dels Miradors de Begur
Mirador del Castell de la Ruta dels Miradors a Begur | Imatge de l’Ajuntament
 • Mirador de Sant Ramon: situat a la plaça de Sant Ramon, davant ermita del mateix sant, dins el nucli urbà. Es pot accedir amb cotxe o a peu. Es troba a 212 metres sobre nivell del mar i permet visualitzar la platja de Sa Riera, amb el rerefons de les illes Medes, massís del Montgrí i Pirineus. Aquest espai ja existeix i no caldria adaptar-lo per fer la Ruta dels Miradors de Begur.
Ruta dels Miradors de Begur
Mirador de Sant Ramon | Imatge de l’Ajuntament de Begur
 • Mirador de la torre del Mas d’en Pinc: al terra de la torre de defensa del Mas d’en Pinc, seu de l’àrea de Medi Ambient, als afores del nucli. Es pot anar a cotxe, hi ha aparcament, o a peu. Accés dalt la torre amb escales metàl·liques. Es troba a 200 metres sobre el nivell del mar i permet veure el castell i el nucli de Begur amb els Pirineus al fons.
 • Mirador del Passeig Carmen Amaya: a 198 metres sobre nivell del mar, es troba al bell mig del massís de Begur, rodejat de natura, després de passar per davant del Mas d’en Pinc. Accessible a peu i en cotxe. Es pot veure una panoràmica de la vall i la platja de Sa Riera amb el Montgrí, les illes Medes i la platja de Pals de fons. També es veu el Cap de Creus i la serra de l’Albera.
 • Mirador del poeta Joan Vinyoli: situat dins el nucli urbà, al passeig de Sa Miranda. A 212 metres sobee el nivell del mar, està dedicat al poeta que es va establir a Begur a partir de l’estiu de 1954. Ofereix una visió propera de la vessant occidental del nucli el castell de Begur, com també, de fons, el massís del Montgrí, les illes Medes i el Cap de Creus.
 • Mirador de Carmen Amaya: ubicat a un extrem de la plaça Forgas, dins el nucli urbà, amb una vista del poble i el castell. El mirador és un homenatge a la bailaora, que va passar els darrers anys de la seva vida al municipi. I en aquest espai, el 1.963, va oferir el seu darrer ball. El mirador, a 218 metres sobre el nivell del amr, s’accedeix a peu i hi ha aparcament a tocar. A més, hi ha una escultura de l’artista.
Ruta dels Miradors de Begur
Mirador de Carmen Amaya al centre de Begur | Imatge de Francesc Polop
 • Mirador de Lluís Miró i Plaja: Situat en una zona de descans del carrer Lluís Miró i Plaja, pedagog i fill predilecte del municipi. Es pot accedir a peu o en cotxe i es troba a 227 metres sobre el nivell del mar. Ofereix una visió del costat occidental del poble i el castell, a part de gaudir de les illes Medes, el Montgrí i el Canigó. També formarà part de la Ruta dels Miradors de Begur.
 • Mirador del puig de Son Moles: És el més elevat de Begur, a quasi 300 metres sobre el nivell del mar. Des d’alt aquest puig, on també es pot veure el castell i part del nucli, hi ha la panoràmica més espectacular de l’orografia de l’entorn, arribant al massís del Montseny, les Guilleries, muntanyes de l’Alta Garrotxa, el Canigó o la serra de l’Albera. Un dels altres punts de la Ruta dels Miradors de Begur.
 • Mirador de la Font de la Salut: Es troba ubicat al carrer Magnòlia, sector denominat com a Font de la Salut, a la vessant del puig de Son Moles, però amb vistes cap a la zona sud del municipi, Aiguablava, arribant fins a la serra de Cadiretes al fons. Es troba a 273 metres sobre el nivell del mar.
 • Mirador del puig de Sa Guàrdia: Situat en una derivació del senderi GR92, a la serra de la Guàrdia. Només es pot accedir a peu i el seu accés presenta una dificultat moderada. La vista, a 247 metres d’alçada sobre el nivell del mar, està envoltada de natura, i amb vistes a la badia d’Aiguablava i el nucli de Fornells.
 • Mirador de Sa Riera: Es situa a la pèrgola del començament del camí de ronda que va de la platja de Sa Riera a la de l’Illa Roja. Cal creuar, a peu, la platja de Sa Riera. A només 7 metres sobre el nivell del mar, ofereix una vista de la platja i les cases que la rodegen, amb el massís de Begur de fons.
 • Mirador del Puig Rodó: Situat al bell mig del massís de Begur, en un monticle rocós situat a escassos metres d’un carrer, just sobre un dipòsit d’aigua. Es pot accedir en cotxe fins final del carrer, a sobre Aiguafreda. La vista des del mirador, a 183 metres sobre el nivell del mar, és espectacular de l’entorn natural del massís de Begur.
 • Mirador de Sa Tuna: Es troba al tram del sender GR de Sa Tuna cap al sud, a 300 metres a peu del nucli de Sa Tuna, just sobre la cala de s’Eixugador. Des del mirador, a 30 metres sobre el nivell del mar, es poden contemplar els penya-segats de la vessant nord del Cap de Begur, l’Alt de Sant Pau, que ofereix la condició de port natural al conjunt de la cala, així com la impressionant edificació de Cap Sa Sal i el puig Rodó d’Aiguafreda.
 • Mirador de Sant Josep: Continuant el sender des del mirador de Sa Tuna, uns 200 metres i amb un desnivell de 60 metres, que és força complicat, s’arriba a aquest punt. Darrera l’edifici de Cap Sa Sal sobresurten les illes Medes amb el Cap de Creus de fons, a més de poder veure part del nucli de Sa Tuna, l’Alt de Sant Pau i els escarpats del Cap de Begur amb l’edifici del Semàfor.
Ruta dels Miradors de Begur
Mirador de Sant Josep a Sa Tuna | Imatge de Blog Costa Brava
 • Mirador del puig d’en Malaret: Des d’aquest puig, a sobre la urbanització la Borna, entre Sa Tuna i el Semàfor, es veu una visió inèdita de la part oriental del nucli de Begur amb els carrers de Sant Antoni i la Vera, així com el castell, amb les illes Medes, massís del Montgrí i Canigó al fons. Es pot anar en cotxe fins al dipòsit d’aigua, situat al costat del mirador i serà un dels punts de la Ruta dels Miradors de Begur.
 • Mirador de Fornells i Aiguablava: Històric punt d’observació situat a l’esplanada de la corba anomenada popularment la paella, a la carretera GIP-6532, que baixa cap a Fornells i Aiguablava. Es pot veure la badia d’Aiguablava. El mirador es troba a 106 metres sobre el nivell del mar i formarà part de la Ruta dels Miradors de Begur.
Ruta dels Miradors de Begur
Mirador de Fornells i Aiguablava | Imatge de l’Ajuntament de Begur
 • Mirador del puig des Comal d’Aiguablava: És el més meridional de Begur, situat al puig del mateix nom, en la ruta que connecta Fornells i Aiguablava amb Aigua Xelida i Tamariu a través de la carretera de la Cova del Bisbe. El mirador, a 140 metres d’alçada sobre el nivell del mar, ofereix una espectacular vista de la costa més brava, amb la vessant sud del Cap de Begur, el nucli de Fornells i el puig de Son Ric al fons.

Des de l’àrea de Medi Ambient de Begur no es descarta poder crear una xarxa amb els diferents punts de la Ruta dels Miradors de Begur. Com també arribar a crear rutes per visitar-ne uns quants durant el mateix recorregut.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Un acord d’última hora permetrà que se celebri el Barcelona Beach Festival

Aquest dissabte s’ha celebrat una reunió entre Bombers i l’Ajuntament de Sant Adrià que ha permès que el Barcelona Beach Festival es pugui celebrar sense cap problema aquesta mateixa tarda. L’Ajuntament demanava a Bombers que emetés l’informe favorable de prevenció de riscos per poder atorgar la llicència. Finalment ambdues parts han aprovat la celebració del
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -