13.8 C
Pals
Dimecres, 27 gener 2021

Incertesa real

Se sol dir que el setembre i l'octubre del 2017 van ser mesos d'incertesa. Sí, ho van ser. Però quan els comparo amb la sensació que experimento ara mateix, trobo que no s'hi sembla gens

El més llegit

Palamós revisarà el projecte del camí de ronda després de les crítiques de SOS Costa Brava

Els ecologistes es mostren "satisfets" amb la decisió de modificar el camí de ronda de Palamós i adverteixen que la nova proposta ha de ser "menys artificial"

MAPA: El Baix Empordà no ha recuperat el poder adquisitiu d’abans de la crisi del 2008

El poder adquisitiu de la comarca disminueix un 6,3% respecte al 2007. Això es deu a que, mentre que la mitjana d’ingressos ha augmentat gairebé un 10%, l’índex de preus al consum ho ha fet més, amb un 16%.

Que torni el Tren Petit!

Escolto a Ràdio Capital que reneix el projecte de tren de la Costa Brava, impulsat per l’Associació pel Transport...

Santa Cristina bonificarà un 30% de l’IBI d’aquells qui instal·lin energies renovables

En el cas d'instal·lacions comunitàries es farà una rebaixa del 5% de l'impost a cada veí
Dani Cortés Morés
Dani Cortés Moréshttps://www.linkedin.com/in/danicortesmores/
Coordinador de Ràdio Capital de l'Empordà
Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -

Se sol dir que el setembre i l’octubre del 2017 van ser mesos d’incertesa. Sí, ho van ser. Però quan els comparo amb la sensació que experimento ara mateix, trobo que no s’hi sembla gens. Ara mateix, hi ha molta més certesa.

Fins el 27 d’octubre de 2017, la situació la dominava la política. Imperfecta com és, saps que, al capdavall, tot estava en mans de la gent. Amb els vots, amb la mobilització, amb les urnes. I era una incertesa que es podia digerir gràcies a l’acció col·lectiva.

Des de llavors, hem viscut dos anys d’inseguretat més intensa, i incomprensible. Incertesa judicial. La política ha donat pas a la justícia (una frase que s’ha dit mil vegades, tantes, que fa vergonyeta repetir. Però que defineix bastant la realitat). I ara, el futur del país depèn d’un grup molt reduit de persones. Els jutges del Tribunal Suprem, i ara, del magistrat de l’Audència que ahir va enviar a presó set activistes que, a hores d’ara, no tenim cap indici real que siguin terroristes. I a aquestes persones no els controla ningú, ara mateix. La seva interpretació de la llei, la seva formació, la seva experiència vital, el seu entorn, els seus valors. Tot això pot fer avançar la societat catalana, o dur-la endarrera desenes d’anys.

La sort, el petit bri d’esperança: el front comú dels partits independentistes i els comuns al Parlament per rebutjar els empresonaments. Esperem que aquesta suma es mantingui els propers mesos.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Palafrugell habilitarà espais més amplis per votar el 14F

Aquesta mesura és conseqüència de la situació sanitària actual, i respon a la necessitat de trobar instal·lacions més espaioses que permetin el compliment de les mesures anti-Covid.

Altres notícies