13.2 C
Pals
Diumenge, 24 gener 2021

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Les fortes pluges provoquen inundacions en baixos i carrers de Platja d'Aro i obliguen a cancel·lar diversos actes a localitats del Baix Empordà

El més llegit

Quatre municipis del Baix Empordà demanen que se’ls tracti com un de sol amb les restriccions i decidir com aplicar-les

lam conjunt dels quatre municipis del Baix Empordà per ser tractats com un sol perímetre, i tenir veu i vot tant amb les restriccions de la covid-19 com amb les ajudes europees. Els seus alcaldes han redactat una carta conjunta on reclamen "ser escoltats" i poder aplicar les mesures per frenar la pandèmia tenint en compte la realitat de cada lloc.

En llibertat un home acusat de robar a Palafrugell

El presumpte lladre hauria forçat els accessos, en un cas una porta i en l’altre una finestra, per colar-se dins l’immoble i sostreure diners en metàl·lic

Reneix el projecte del Tren de la Costa Brava

L'Associació per la Promoció del Transport Públic impulsa la reivindicació i aquest mes començaran a definir un full de ruta.

El Ple de Palamós aprova la segona fase d’obres d’urbanització de La Fosca

La nova fase se centra ara als carrers inclosos dins el sector delimitat per la carretera de La Fosca, el camí del cementiri de Sant Joan, el camí vell de La Fosca i el carrer de l'església de La Fosca.
Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

Des d’aquesta matinada un episodi de xàfecs tempestuosos està afectant bona part de l’Empordà, especialment a localitats de la Costa Brava.

Les fortes pluges han anat acompanyades de molt aparell elèctric que s’ha anat propagant de mar cap a terra i en direcció sud cap a nord al llarg de les primers hores de dissabte.

Tal com alertava el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions han estat molt intenses, assolint els 35 mm en mitja hora a Castell d’Aro i acumulant 63 mm.

Situació Meteorològica de Perill pel 21/09/2019. Servei Meteorològic de Catalunya

A falta de validar les dades, de moment fins a les 9h s’han acumulat quantitats destacables a Calonge (74 mm), Sant Feliu de Guíxols (més de 80 mm), Palamós (47 mm) o els 44 mm a Palafrugell.

Les quantitats són més modestes a la meitat nord i interior del Baix Empordà on s’ha enregistrat fins les 9 del matí 31 mm a Torroella de Montgrí i tan sols 10 mm a La Bisbal d’Empordà.

Registres actualitzats

XarxaLocalitatPrecipitació (mm o l/m2)
XEMA (meteocat)Castell-Platja d'Aro93,3
XEMA (meteocat)la Bisbal d'Empordà37,3
XEMA (meteocat)Torroella de Montgrí40,4
XEMA (meteocat)la Tallada d'Empordà26,9
XEMA (meteocat)Monells27,6
XOM (meteocat)Palafrugell65,7* (fins les 14h)
XOM (meteocat)Calonge107,2* (fins les 19h)
meteoclimatic.netPalamós - la Fosca65,0
meteoclimatic.netCalonge106,8
meteoclimatic.netla Bisbal d'Empordà48,6

INCIDÈNCIES

Fins a primera hora del matí el 112 ha rebut una trentena de trucades relacionades amb inundacions en baixos. Al llarg del dia fins a 106 avisos ha rebut el 112 provinents del Baix Empordà, essent la comarca amb més incidències de Catalunya.

Per municipis Protecció Civil ha informat que ha estat Castell-Platja d’Aro el municipi més afectat amb una quarantena de trucades, amb carrers inundats i malauradament amb una víctima mortal que ha resultat ofegada en un baix de la mateixa localitat.

Més enllà de les incidències, les condicions meteorològiques adverses han obligat a cancel·lar diversos actes arreu de la comarca baixempordanesa:

Protecció Civil recorda que cal seguir amb precaució durant la resta de jornada sobretot si es pretén utilitzar el cotxe en les localitats litorals de la Costa Brava.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Maurici Jiménez: “Demanem la territorialització de la mirada a l’hora de configurar les ajudes”

L'alcalde de Castell-Platja d’Aro, Maurici Jiménez Ruiz, demana poder gestionar de manera directa els ajuts europeus contra el coronavirus i posar la mirada en els territoris davant d’aquest confinament municipal actual.

Altres notícies