18.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Incidències i actes suspesos al Baix Empordà per les fortes tempestes

Les fortes pluges provoquen inundacions en baixos i carrers de Platja d'Aro i obliguen a cancel·lar diversos actes a localitats del Baix Empordà

Albert Aparicio
Albert Aparicio
Graduat en Física i Màster en Meteorologia. Observador meteorològic de la XOM (meteocat) a Palafrugell.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Des d’aquesta matinada un episodi de xàfecs tempestuosos està afectant bona part de l’Empordà, especialment a localitats de la Costa Brava.

Les fortes pluges han anat acompanyades de molt aparell elèctric que s’ha anat propagant de mar cap a terra i en direcció sud cap a nord al llarg de les primers hores de dissabte.

Tal com alertava el Servei Meteorològic de Catalunya, les precipitacions han estat molt intenses, assolint els 35 mm en mitja hora a Castell d’Aro i acumulant 63 mm.

Situació Meteorològica de Perill pel 21/09/2019. Servei Meteorològic de Catalunya

A falta de validar les dades, de moment fins a les 9h s’han acumulat quantitats destacables a Calonge (74 mm), Sant Feliu de Guíxols (més de 80 mm), Palamós (47 mm) o els 44 mm a Palafrugell.

Les quantitats són més modestes a la meitat nord i interior del Baix Empordà on s’ha enregistrat fins les 9 del matí 31 mm a Torroella de Montgrí i tan sols 10 mm a La Bisbal d’Empordà.

Registres actualitzats

XarxaLocalitatPrecipitació (mm o l/m2)
XEMA (meteocat)Castell-Platja d'Aro93,3
XEMA (meteocat)la Bisbal d'Empordà37,3
XEMA (meteocat)Torroella de Montgrí40,4
XEMA (meteocat)la Tallada d'Empordà26,9
XEMA (meteocat)Monells27,6
XOM (meteocat)Palafrugell65,7* (fins les 14h)
XOM (meteocat)Calonge107,2* (fins les 19h)
meteoclimatic.netPalamós - la Fosca65,0
meteoclimatic.netCalonge106,8
meteoclimatic.netla Bisbal d'Empordà48,6

INCIDÈNCIES

Fins a primera hora del matí el 112 ha rebut una trentena de trucades relacionades amb inundacions en baixos. Al llarg del dia fins a 106 avisos ha rebut el 112 provinents del Baix Empordà, essent la comarca amb més incidències de Catalunya.

Per municipis Protecció Civil ha informat que ha estat Castell-Platja d’Aro el municipi més afectat amb una quarantena de trucades, amb carrers inundats i malauradament amb una víctima mortal que ha resultat ofegada en un baix de la mateixa localitat.

Més enllà de les incidències, les condicions meteorològiques adverses han obligat a cancel·lar diversos actes arreu de la comarca baixempordanesa:

Protecció Civil recorda que cal seguir amb precaució durant la resta de jornada sobretot si es pretén utilitzar el cotxe en les localitats litorals de la Costa Brava.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

CCOO denunciarà la mort del jove submarinista de Sa Riera

CCOO presentarà una denúncia a la Inspecció de Treball per la mort del submarinista que dimecres passat estava instal·lant...
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -