7.4 C
Pals
Dimecres, 6 desembre 2023
- Publicitat -

S’incrementen un 36% els casos atesos als CAP de les comarques gironines per problemes de salut mental

Durant el 2021 es van atendre més de 17.000 casos per problemes de salut mental als CAP de les comarques gironines. Això és un 36% de casos que l’any 2020. Aquest augment es deu, majoritàriament, a l'efecte de la pandèmia i els confinaments

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Fotografia: La psicòloga clínica Debbie Fuentes atenent una pacient a la consulta del CAP

Durant el 2021 es van atendre més de 17.000 casos per problemes de salut mental als CAP de les comarques gironines. Això és un 36% de casos que l’any 2020. Aquest augment es deu, majoritàriament, a l’efecte de la pandèmia i els confinaments.

N’hem parlat amb Debbie Fuentes, psicòloga clínica del Programa de col·laboració de salut mental a l’atenció primària i comunitària (PSP). Fuentes apunta que gran part d’aquests casos, un 17% del total de pacients atesos, són persones menors de 18 anys. La psicòloga apunta que els canvis bruscos provocats per la pandèmia van afectar a molts adolescents.

Debbie Fuentes explica que, sobretot en joves, han augmentat les crisis d’ansietat, trastorns de conducta alimentària i autolesions no suïcides. Pel que fa a les autolesions, la psicòloga explica que aquestes tenen en la majoria dels casos una intencionalitat ansiolítica. Els pacients hi troben una manera de reduir el malestar emocional, ubicant el dolor en un punt físic del cos. Explica que poden semblar casos molt diferents, però que provenen del mateix punt.

Debbie Fuentes explica que a l’hora d’ajudar a aquestes persones, intenten que reconnectin amb el dia a dia i amb la vida social. Per això, se’ls intenta ajudar a trobar activitats d’oci i conèixer gent. 

De cara a un futur, la psicòloga es mostra positiva en el fet que aquest efecte de la pandèmia en la salut mental de la pandèmia s’anirà reduint. 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -
00:04:28

Empordà 2030 – El miracle de l’Espai Ter

En el quart bloc dels reportatges Empordà 2030, sobre Cultura, descobrim més a fons la programació de l'Espai Ter de Torroella de Montgrí.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -