10.6 C
Pals
Dissabte, 20 abril 2024
- Publicitat -

Un gran mural col·lectiu, fet per dones, per reivindicar la diversitat

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 4 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Dones de Santa Cristina d’Aro han iniciat aquest matí la creació del gran mural col·lectiu al centre de la població sobre la diversitat d’aquest col·lectiu. El mural, impulsat pel Punt d’Igualtat de l’Ajuntament i que se seguirà fent entre aquesta tarda i demà dissabte al matí, s’emmarca en el projecte que es va iniciar al novembre titulat “Cristinenques d’arreu”, que pretén donar visibilitat a les moltes formes de discriminació que pateixen les dones, primer de tot pel fet de ser dones i després per moltes altres qüestions que sumen i fan augmentar les discriminacions cap a elles, com el seu origen ètnic, cultural, religió… La pintada col·lectiva, a la qual hi han participat regidores i la pròpia alcaldessa, Lourdes Fuentes, s’inaugurarà el 7 de març, coincidint amb la III Caminada per la Igualtat, programada dins dels actes commemoratius del Dia Internacional de les Dones.

El mural pictòric es fa a la façana lateral de la casa del número 24 del carrer Teulera que dóna al carrer Pere Geronès, al giratori on es troba la benzinera, després d’arribar a un acord amb els seus propietaris d’una cessió d’una servitud gratuïta. “Allà hi volem representar la gran diversitat de les dones del municipi i, a la vegada, totes les coses que ens uneixen i que compartim. I és que totes som dones, estimem el nostre poble, som Cristinenques d’arreu”, es recorda des de l’àrea municipal organitzativa. El procés d’elaboració del mural va començar ja fa uns dies amb un espai de debat on 17 dones van tractar sobre el que es vol transmetre amb el mural. La idea consensuada s’ha fet arribar a una persona dissenyadora perquè li doni forma i poder-la plasmar en un mural de grans dimensions.

Més accions

La inauguració es farà coincidir amb la tercera edició de la Caminada per la Igualtat, que organitzen els serveis que treballen la igualtat de gènere dels ajuntaments de Sant Feliu de Guíxols, Castell-Platja d’Aro i Santa Cristina d’Aro, tindrà lloc el dissabte 7 de març. La caminada, amb sortida des de plaça de Catalunya, davant l’Ajuntament nou, a les 9 del matí, acabarà als Jardins Juli Garreta de Sant Feliu de Guíxols, passant per la Via Verda del Carrilet. L’any passat van fer la caminada unes 350 persones. El dia abans, però, s’han previst dues accions més, sempre relacionades amb el tema de les moltes formes de discriminació, a l’Espai Ridaura, a les 18 hores. Per un costat, es farà la representació teatral “No es país para negras”, que és un monòleg de l’actriu Silvia Albert Sopale, la qual interpel·la al públic constantment amb reflexions sobre les discriminacions que pateixen les dones racialitzades. I, seguidament, es farà l’entrega dels premis de la cinquena edició del Concurs de Microrelats de Dones del municipi.

A més, del 6 al 27 de març, la biblioteca municipal Baldiri Reixac dedica el Club de Lectura a “La obra de la vida”, de la paleontòloga Tracy Chevalier. I el 27 es preveu fer una sortida a Girona per tenir una trobada amb ella, si bé cal inscriure’s. D’altra banda, l’àrea de Joventut ha previst a la Zona Jove “Teatre de l’oprimit: joves, gènere i identitat sexual”, el dia 5 de març, a les 17,30, i un karaoke no sexista el 12 de març, a la mateixa hora. I l’associació de dones Ermessenda ha previst una taula rodona a la sala de La Caixa el dia 5, a les 18,30 hores, amb el lema “Dones d’impacte”.

El moment àlgid de la campanya “Cristinenques d’arreu”, que es va presentar el mes de novembre passat, serà aquest mes de març, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones. Es penjaran a les faroles del centre del poble uns plafons grans, on apareixen les imatges de 17 dones del municipi explicant les seves experiències i on es qüestionen possibles idees preconcebudes que té la societat envers les dones nouvingudes i com aquests prejudicis afecten en la vida d’aquests dones: “Els nostres fills i filles juguen junts. Per què nosaltres no parlem mai?”, “No tenim les mateixes creences. És per això que desconfies de mi?”, “Prendries un cafè amb mi?” o “Amb la mateixa titulació, tindríem les mateixes oportunitats laborals?”. “Espero que la campanya arribi a tothom i ens faci reflexionar”, va manifestar la regidora del Punt d’Igualtat, Imma Martí, en la presentació. I va afegir: “el missatge és clar, tots cerquem igualtats d’oportunitats!”.

mural00mural01mural02mural03mural04

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Junta de Veïns de l’EMD ratifica els acords de la comissió bilateral amb l’Ajuntament per portar la gestió financera de l’anterior govern als...

La comissió Bilateral Ajuntament - EMD va decidir el passat 4 de març per unanimitat enviar les conclusions de...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -