21.3 C
Pals
Dijous, 26 maig 2022
- Publicitat -

Intensa jornada d’agermanament entre Cuevas Bajas i la Bisbal

S'ha viscut una una jornada intensa i molt emotiva a la plaça de Cuevas Bajas de la capital baix empordanesa

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest matí a les 11 ha tingut lloc l’acte central de les jornades d’agermanament entre la Bisbal i la localitat malaguenya de Cuevas Bajas tot recordant els gairebé 700 veïns del poble que els anys 40 del segle passat van emigrar a la Bisbal a recerca de treball i unes condicions de vida que a la seva Andalusia natal els hi eren negades.

La plaça que Cuevas Bajas te dedicada a la Bisbal estava plena a vessar, tant de gent  vinguda expressament de la localitat malaguenya, com d’un grapat de generacions d’antics “cuevenyos” que ha arrelat definitivament a la capital del Baix Empordà sense renunciar per això als seus orígens, i que avui han vingut a recordar les seves arrels i celebrar l’agermanament entre els dos pobles.

 

Introduït l’acte per la regidora Maite Bravo, han intervingut Manel Lara, un d’aquells “cuevenyos” que van arribar a la Bisbal i que ara és defineix com «cuevenyo» i bisbalenc a parts iguals que ha estat l’ànima d’aquest agermanament,  Conxa Comas, en nom de la comissió d’agermanament, l’escriptor, poeta i periodista bisbalenc Antoni Puigverd, els alcaldes de la Bisbal i Cuevas Bajas, Lluís Sais i Manuel Lara, i Joan Raventós i David Rossell autors del mural de ceràmica que decora la plaça.

Ha tancat l’acte una ballada de sardanes amb la Cobla de l’escola municipal de música Conrad Saló i la colla sardanista Joia.

A continuació molts dels els assistents s’han traslladat a la Biblioteca Lluïsa Duran on s’ha plantat una olivera portada de Cuevas Bajas i tot segui ha tingut lloc una molt concorreguda arrossada popular

 

Cuevas Bisbal
Adrià Cortadellas

Reflexions de Manel Lara 

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Reclamen al consistori de Palamós que pagui les ajudes escolars per la pandèmia

L'ajuntament de Palamós va anunciar una partida de 50.000 euros per famílies afectades per la pandèmia
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -