16.9 C
Pals
Dilluns, 26 setembre 2022
- Publicitat -

Inverteixen 2,7 MEUR per reformar la subestació elèctrica de Castell d’Aro

L’actuació beneficiarà més de 50.000 clients repartits entre les comarques del Baix Empordà, al Gironès i a la Selva

Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

L’empresa espanyola d’electricitat, Endesa, està invertint 2,7 milions d’euros a la subestació de Castell d’Aro. L’objectiu de l’empresa és renovar tecnològicament l’estació baix-empordanesa que dona servei a 50.323 clients entre el Baix Empordà, la Selva i el Gironès.

L’actuació, que s’ha dut a terme en dues fases, ha comportat, en un primer moment, la construcció d’un nou edifici -enllestit recentment- i el trasllat de tots els elements de control i protecció al nou immoble, segons ha explicat aquest dimarts l’empresa en un comunicat.

La segona i darrera fase, que està prevista que finalitzi enguany, consisteix a “construir un nou parc de mitjana tensió a 25 kV amb elements d’última tecnologia com les cabines blindades”, ha assegurat l’empresa elèctrica. Des d’Endesa, asseguren que el sistema millorarà la seguretat, perquè “substitueix les cabines aèries per unes encapsulades” amb un gas de característiques especialment aïllants.

Les cabines, com han assegurat des de l’elèctrica són completament estanques, tenen una major capacitat d’extinció en cas que es produís algun incident i són més segures per als tècnics, quan han d’entrar al centre de transformació a fer treballs de manteniment i millora o a realitzar alguna maniobra. Així, s’han desplaçat tots els elements del parc de la subestació: tres transformadors de 110 kV a 25 kV, 16 línies de mitjana tensió a 25 kV, i altres elements d’aparellatge elèctric i quatre cel·les de mesura. En aquesta fase, s’ha traslladat tot els elements que estaven a l’aire lliure a l’interior de l’edifici de nova construcció per tal d’evitar possibles incidències meteorològiques.

La renovació tecnològica de la subestació, va començar el gener de 2016 amb tot l’aparellatge d’alta tensió a 110 kV, i altres elements singulars. Tot en una subestació, amb tres transformadors i una potència total instal·lada de 110 MVA, alimenta 50.323 clients, la majoria a Sant Feliu de Guíxols i Castell-Platja d’Aro. Amb tot, la xarxa s’estén també fins a Calonge i Sant Antoni, Santa Cristina d’Aro, al Baix Empordà, Llagostera, al Gironès, i Tossa de Mar, a la Selva. Fins a la subestació de Castell d’Aro, arriben tres línies d’alta tensió a 110 kV i en surten 16 línies de mitjana tensió,

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Post temporada

Venim d’una temporada absolutament increïble des del punt de vista de la restauració i hotels.  Els amos dels allotjaments...
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -