17.7 C
Pals
Dissabte, 18 maig 2024
- Publicitat -

Irene Gisbert: “Els ajuntaments tenen por de desclassificar sòls”

Està acabant el 2022 i, un any més, un dels temes d’actualitat al Baix Empordà ha estat la urbanització del litoral i els seus efectes a la Costa Brava. Per saber com valoren aquest any des de l’entitat ecologista SOS Costa Brava, aquesta setmana al Supermatí hem parlat amb Irene Gisbert, vicepresidenta del grup.

Irene Gisbert explica seus objectius són una carrera de fons però estan contents amb la feina realitzada aquest any. Assenyala que s’han fet passos per aconseguir els objectius marcats, i destaca alguna de les campanyes per les quals han lluitat aquest any, com per exemple la promoció del Conservatori del Litoral. Seria un projecte per adquirir sòls i protegir-los que, segons SOS Costa Brava, s’hauria de finançar amb el 50% de la taxa turística que s’obté de la Costa Brava. Gisbert assegura que és un projecte que, encara que no sigui realitat encara, va pel bon camí 

Una altra campanya en la qual SOS Costa Brava ha treballat durant el 2022 és la campanya de Pinedes. L’entitat ha demanat als ajuntaments que desclassifiquin els terrenys de bosc que encara queden a primera línia de mar i on ara mateix, es podria construir. Un dels objectius d’aquesta campanya seria protegir, per exemple, el terreny que es vol utilitzar per ampliar la marina del Port d’Aro.  

La vicepresidenta explica que és una campanya més complicada, perquè treballar amb els ajuntaments és més difícil.  

És per això que des de SOS Costa Brava demanen als ajuntaments que tinguin més iniciativa a l’hora de protegir els pocs espais de bosc que queden a primera línia de mar.  

Begur, el municipi més conflictiu segons SOS Costa Brava

Gisbert destaca Begur com l’epicentre de les construccions i assegura que l’Ajuntament està “constantment aprovant noves urbanitzacions i permetent que s’edifiqui a qualsevol lloc”, fins i tot a zones protegides. Afirma que és l’Ajuntament més conflictiu del Baix Empordà.  

Davant d’aquesta situació, la vicepresidenta demana que els Ajuntaments facin cas al Pla Director Urbanístic de la Generalitat.  

De cares a l’any que ve, Irene Gisbert destaca dos objectius clars: en primer lloc, aconseguir que es creii el Conservatori del Litoral. I en segon lloc, que els Ajuntaments també comencin a comprar terrenys del litoral.  

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios