23.2 C
Pals
Diumenge, 16 juny 2024
- Publicitat -

Els Jardins de Cap Roig s’amplien, per sota

Temps de lectura: 3 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -
Ràdio Capital, la ràdio del Baix Empordà
Ràdio Capital. La ràdio de l'Empordà
Els Jardins de Cap Roig s’amplien, per sota
Loading
/

El Govern de Mont-ras va aprovar el Pla Especial Urbanístic dels Jardins de Cap Roig a principis de gener. L’objectiu amb aquest projecte és promoure uns jardins més accessibles durant tot l’any i trencar amb l’estacionalitat que ha agafat el complex durant l’estiu amb el Cap Roig Festival.

El projecte està impulsat per la Fundació Bancària La Caixa, propietària del complex botànic. A principis de gener es va aprovar el Pla Especial Urbanístic i setmanes més tard s’ha sotmès a informació pública a l’espera de consultes i al·legacions.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

Les edificacions que es faran seran soterrades, excepte l’ampliació d’una part del poblat. La principal construcció serà l’auditori, i també una sala polivalent, al subsol del Castell dels Jardins de Cap Roig.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

Aquest auditori tindrà una capacitat per 200 persones i quedarà, juntament amb la sala polivalent, integrat a l’entorn. La proposta que es fa al Pla Especial Urbanístic de l’Ajuntament de Mont-ras és fer servir l’edifici com a sòcol del castell. Amb aquesta opció no caldria ampliar l’espai necessari i quedaria integrat amb l’entorn mitjançant vegetació.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

La segona construcció més notòria és l’emplaçament, a la zona de la pedrera, d’un espai mediambiental. L’espai serà una nova construcció vinculada a l’activitat dels jardins i destinada a l’estudi i divulgació del medi ambient.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

De les quatre actuacions que es faran, la restauració de l’embarcador és la menys notòria. La proposta és mantenir l’estètica actual i si finalment s’acabés acceptant, l’ampliació d’aquest edifici no podria superar el 20% de l’actual construcció.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

Finalment, serà al poblat on sí que s’observaran les construccions. La proposta és l’ampliació dels edificis per tal de poder complementar i ampliar els usos actuals. Aquests usos inclouen oficines, magatzems dels jardiners i vestidors.

Els Jardins de Cap Roig s'amplien, per sota

El problema d’aquest pla però és la protecció que té el complex al formar part d’una zona del Pla d’Espais d’Interès Natural (PEIN). Per tal de poder construir sota terra l’auditori i la sala polivalent, caldrà remoure i extreure grans quantitats de metres cúbics de terra. Una acció que està prohibida en els espais PEIN.

Des de les associacions mediambientals del Baix Empordà, Salvem el Golfet i Salvem el Crit, encara no s’ha decidit com actuaran. Però segons Josep Maria Piferrer, President de Salvem el Crit, l’actuació de treure terra és totalment il·legal.

Des de l’associació Salvem el Golfet també expliquen que un moviment d’aquestes característiques està totalment fora de la llei. El més probable és que acabin presentant al·legacions com explica Margarita Riera, presidenta de l’associació.

Ara caldrà esperar les accions que faran les associacions del Baix Empordà un cop hagin estudiat el pla especial urbanístic. Un pla que si segueix tal com està ara mateix, augmentaria la superfície en 1.323,52 metres quadrats.

Els Jardins de Cap Roig estan ubicats al llindar de dos termes municipals, el de Palafrugell i el de Mont-ras. La primera població, on està ubicat l’edifici del castell, ja va donar el vistiplau al projecte a finals de gener. Aquest projecte però també ha estat polèmic a causa del canvi de recorregut del camí de ronda que s’ha de portar a terme.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Massi Baix Ter aconsegueix el doble en una prova de la Copa d’Espanya a Abanilla

Ainara Albert ha quedat primera en la prova i el segon lloc ha estat per Íngrid Ruiz.
- Publicitat -
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -