En una entrevista concedida al programa De cap a cap, el cuiner i propietari Joan Frigola ha repassat els 25 anys de trajectòria del restaurant Can Joan, ubicat a Sant Feliu de Boada, al terme municipal de Palau Sator, al cor de l’Empordà.
“Els començaments són molt difícils, però amb els anys tot va millorant”, reconeix Frigola, que es mostra agraït pel camí recorregut. Tot i no tenir inicialment la intenció d’obrir un restaurant, el seu vincle familiar amb el món hoteler a l’Estartit i la seva passió per la cuina i els idiomes el van portar a viure experiències professionals arreu, des de la Cerdanya i la Vall d’Aran fins a Anglaterra i Alemanya.
“Vaig fer una mica de tot: cuina, menjador i idiomes. Era el que em cridava”, explica. Aquest bagatge el va enriquir i el va dur, finalment, a tornar a l’Empordà, on el 1998 va decidir obrir el seu propi restaurant.
Can Joan es defineix com un espai acollidor on la cuina casolana i el bon producte són l’eix central. Frigola destaca la voluntat de fer sentir els clients com a casa, amb plats que es renoven segons la temporada i amb una atenció especial al detall. “Sempre dic que cal sortir, jugar i divertir-se, com deia Johan Cruyff”, comenta amb un somriure, aplicant aquesta filosofia també a l’experiència gastronòmica.
Un dels plats emblemàtics del restaurant són els canelons, que sovint formen part de les propostes destacades i que avui mateix ha portat a l’entrevista com a mostra del seu estil culinari.
Amb motiu del 25è aniversari, Frigola no només celebra la longevitat del projecte, sinó que continua mirant endavant amb entusiasme per seguir oferint una cuina de qualitat, propera i amb identitat.