11 C
Pals
Dimecres, 29 març 2023
- Publicitat -

Joan Soler: “La Biblioteca de Palafrugell ha passat de ser un simple magatzem de llibres a un espai ple d’activitats culturals”

Les biblioteques són espais de reunió i on es busca fomentar l’activitat entre els diversos col·lectius d’una població. I la Biblioteca de Palafrugell és un dels emplaçaments on s’organitzen diverses activitats, tant per grans com pels més petits, al municipi. Per això, avui al Supermatí ens ha visitat el director de la Biblioteca de Palafrugell, Joan Soler.

Joan Soler explica que, concretament, en la seva biblioteca busquen fomentar la lectura, però també la cultura. A més, paral·lelament es fan altres activitats dins d’aquest equipament. El director explica que sempre n’intenten programar una per dia. La intenció final és dinamitzar un espai tan ampli com la Biblioteca de Palafrugell. Joan Soler afirma que ara per ara les biblioteques ja no només són un espai on trobar llibres.

Durant una setmana normal la Biblioteca ja té programades diverses activitats: els dilluns es destinen als grups de conversa en diversos idiomes; els dimarts es destinen a un públic més jove; els dimecres a realitzar activitats pels més menuts; i dijous se centren en els grups de lectura. A més, durant el cap de setmana es fan presentacions de llibres o xerrades.

L’art dins la Biblioteca

El projecte Arteca és una de les iniciatives que encara impulsa la Biblioteca de Palafrugell. La intenció és promocionar el talent dels artistes locals exposant les seves obres al vestíbul de la mateixa Biblioteca.

Però a més s’ha acabat constituint un grup d’artistes que surten algun dissabte a pintar. És un grup d’artistes semiprofessionals o amateurs que busquen practicar i millorar la seva pintura en diversos entorns de Palafrugell. Al final, alguna de les obres s’acaba exposant també al vestíbul de la Biblioteca.

L’aposta pels infants i els joves

Joan Soler explica que fomenten les activitats i tallers encarats als infants i joves del municipi. Un dels tallers que ha funcionat molt bé, remarca, ha estat el de papiroflèxia amb els més petits. També en destaca els Bibliomakers, una aposta pels videojocs i el món de l’electrònica i la programació.

Per acostar-se també a un públic més jove des de la Biblioteca s’han endinsat en el món de les xarxes socials. Arran de la pandèmia Joan Soler va creure necessari que la Biblioteca de Palafrugell entrés en espais com TikTok, Instagram, Twitter o Facebook. El director també explica que aquestes eines han d’anar acompanyades amb una bona pàgina web.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios