Avui al Supermatí de Radio Capital, hem entrevistat a Joaquim Boadas, advocat del bar Can Moni de Palamós, al qual van posar una multa de 12.000 euros per superar els límits de soroll. Aquesta sanció és una de les més altes de Catalunya per aquest tema.

L’advocat ha presentat un escrit de recurs de cassació al·legant que el mesurament acústic es va realitzar de manera incorrecta: el tècnic no estava capacitat per fer-ho, ja que tot i ser enginyer industrial no tenia cap acreditació de la Generalitat ni una formació especifica en mesuraments acústics. A més a més, ha senyalat, que el mateix tècnic va declarar al judici que no havia tingut en compte el soroll de base a l’hora de fer el mesurament, és a dir, no havia calculat els decibels de fons. Una qüestió molt important, ja que la llei determina que si els dB de base són alts (hi ha molt de soroll al carrer), el soroll propi dels locals nocturns es té menys en compte.

El recurs presentat al Tribunal Suprem també senyala que hi va haver una concentració de potestats en la mateixa persona: el tècnic que va dur a terme el mesurament, va determinar quina sanció s’imposava, va declarar com a representant legal de l’ajuntament i també com a testimoni al judici. Joaquim Boades, que ha portat altres judicis d’aquesta temàtica, diu que mai s’havia trobat amb un cas semblant i qualifica la sentència d’inacceptable.

Boadas ha explicat que es va signar un Pacte per la Convivència Nocturna amb l’Associació Catalana contra la contaminació acústica per solucionar problemes d’aquesta mena d’una manera eficaç i ràpida. Ha dit però, que fins i tot l’Ajuntament de Palamós s’hi va adherir pel cas de Can Moni, però, molts cops es decideix tirar per la via judicial i recorre a la denúncia i a la sanció.

El cas de Can Moni ha arribat a “l’últim estadi”: està pendent de ser admès a tràmit pel Tribunal Suprem o no. Un punt on l’advocat Boadas creu que no s’hauria d’haver arribat mai. Els titulars de Can Moni, ha explicat, estan espantats perquè tenen un benefici d’11.000 euros l’any i aquesta sanció de 12.000 euros els suposa haver de tancar les portes.

Torna a escoltar l’entrevista sencera