13.7 C
Pals
Dissabte, 2 març 2024
- Publicitat -

Jordi Cama rep el Premi Peix Fregit 2023 i es presenta el 41è volum Crònica d’un Any a Palafrugell

L’edició del Crònica d’un Any la va presentar el periodista palafrugellenc Xavier Oller, reporter de TV3

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Aquest diumenge, es va fer entrega del Premi Peix Fregit 2023 a Jordi Cama, sabater de professió i aficionat a la genealogia i la història. El Teatre Municipal de Palafrugell va ser l’escenari on també es va presentar el volum número 41 de l’anuari Crònica d’un Any de Palafrugell i es van lliurar els guardons Palafrugellenc de l’Any a personalitats del municipi, que van destacar els darrers 12 mesos. L’edició del Crònica d’un Any la va presentar el periodista palafrugellenc Xavier Oller, reporter de TV3.

En concret, els guardons Palafrugellenc de l’Any es van lliurar a Tomàs Ferrer, Indira Ferrer, Florenci Berta, Jordi Grau i Maria Dolors Segarra, Marc Zamora, Marcel Bofill, Ruth Gou, Maria Elena Ordoyo, Laura Pareras, Eduard Bigas i Ferran Planellas. El premi a la Millor Iniciativa de l’Any 2023 ha recaigut en l’Escola Torres Jonama per la seva implicació amb les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava. També s’ha lliurat el IX Premi d’articles periodístics Santi Massaguer a Pere Costa Pagès.

El Peix Fregit a una trajectòria

El guardó Peix Fregit a una trajectòria va recaure en Jordi Cama Rivas, sabater de professió que es va iniciar en la genealogia i la història poc abans de jubilar‑se. En aquests anys ha construït un imperi de llinatges entrellaçats format per més de 90.000 registres. Ha transcrit infinitat de documentació antiga i ha fet l’arbre de multitud de famílies de Palafrugell, gràcies al buidatge i informatització dels registres parroquials locals de baptismes, matrimonis i defuncions d’entre els segles XV i XVIII.

La Millor iniciativa de l’any 2023

Enguany, la millor iniciativa de l’any 2023 l’ha rebut l’Escola Torres Jonama, que ha organitzat per als seus alumnes un seguit d’activitats relacionades amb les Festes de Primavera i el Carroussel Costa Brava. La iniciativa volia promoure aquestes tradicions palafrugellenques entre els més joves de la nostra societat.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

La Bisbal plora la mort de Maria Dolors Figueras i Bruguera

Tot l’equip de Ràdio Capital ens sumem a les mostres de condol i enviem tot el suport a la periodista i col·laboradora del mitjà, Anna Salvadó, filla de la Dolors.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -