6.6 C
Pals
Diumenge, 28 novembre 2021
- Publicitat -

Creu Roja de Girona: “el repte és superar la fase crítica en la que estem”

Martori ha explicat que els llocs més afectats són els vinculats al turisme i els punts on hi ha economia submergida

Temps de lectura: < 1 minut
- Publicitat -spot_img
spot_img

“Estem en una fase de recuperació, però sortim d’una fase crítica molt important i el repte és superar-la“. Així ha definit la situació actual Jordi Martori, coordinador de la Creu Roja a la demarcació de Girona. Malgrat vol ser optimista, ha explicat que ha de ser realista: en un any normal atenen 60.000 persones, i en l’any de la pandèmia ha estat 140.000. Ara, són 70.000 persones a les comarques de girona que estan en situació de vulnerabilitat en molts sentits.

Martori ha explicat que els llocs més afectats són els vinculats al turisme i els punts on hi ha economia submergida.

El coordinador de la Creu Roja a la demarcació de Girona ha apuntat cap a l’ocupació i les mesures socials quan es tracta de sortir de les situacions de vulnerabilitat: “Han de ser més àgils”. A més, també ha explicat que hi ha d’haver una protecció perquè cada vegada les despeses pugen més.

Dues de cada 3 famílies  ateses per la Creu Roja a les comarques de Girona arran de la pandèmia no havien demanat mai cap ajuda per cobrir les necessitats bàsiques. Però la gravetat de la situació actual els ha obligat a recórrer-hi per primer cop. Avui en dia, aquesta situació “ha baixat molt, però encara n’hi ha”.

Martori també ha destacat l’acompanyament emocional que han fet durant la pandèmia, que també és molt important per enfrontar la situació.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí:

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Costa Brava continua sense aturar la seva mala ratxa

El Costa Brava no aixeca el cap, i continua enfonsat com a cuer de la classificació de 1ª Divisió Federació. Jugant al camp d'un rival directe com el Sevilla Atlètic, de qui es trobava a només 2 punts abans del partit, els gironins han tornat a perdre (2-1).
- Publicitat -spot_img

Altres notícies

- Publicitat -