24.1 C
Pals
Dimarts, 20 octubre 2020

Alumnes Palafrugell i Palamós falten a classe a les tardes per demanar la jornada contínua

El més llegit

Una empresa empordanesa dissenya una web gratuïta per a bars i restaurants perquè venguin en línia menjar per emportar

Creativa Online ja va fer aquest servei desinteressat al comerç en la primera onada de la pandèmia

Ecologistes i pagesos s’oposen a la variant de Torroella

Sostenen que el futur pont sobre el Ter trinxarà la plana agrícola i tan sols traurà un 10% del trànsit cap a l'Estartit

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

La Policia Local de Palamós i els Mossos d’Esquadra posen prop de 50 denúncies a grups de joves per fer ‘botellón’

Els agents van localitzar grups de cinquanta persones consumint alcohol i sense mantenir distàncies a la Platja Gran
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

A l’Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell i a l’Institut-escola Vila-Romà de Palamós, part dels alumnes han faltat a classe a les tardes per a protestar contra la negativa d’Educació de permetre la jornada contínua a les escoles de Catalunya. A l’escola de Palafrugell aproximadament dos terços dels alumnes no van anar a classe ahir a la tarda, i la meitat tampoc hi anat aquesta. Pel que fa a l’Institut-escola de Palamós, el grup que ha impulsat la protesta assegura que s’hi han sumat prop de 75 famílies. En el cas de Palamós, l’equip docent va comunicar la seva intenció d’aplicar l’horari intensiu, però finalment no va rebre l’aprovació d’Educació.

La presidenta de l’AMPA de l’Escola Josep Barceló i Matas, Carol Sánchez, explica que la jornada contínua ajudaria a les famílies que viuen lluny perquè haurien de fer menys desplaçament i que també seria un “horari saludable” que beneficiaria a tothom. A més, també ha comentat que la Covid-19 ha accentuat la demanda d’aquest horari perquè ajudaria a evitar aglomeracions davant l’escola a l’hora de portar o recollir els nens.

Des de Palamós també troben que seria una bona manera de minimitzar riscos. En nom del grup de pares impulsors de la protesta, Diego Carrillo explica que “no té cap sentit que no es puguin posar a la pràctica perquè són mesures sanitàries”. Diego Carrillo assegura que, a l’Institut-escola Vila-Romà, l’objectiu és no dur els fills a classe a la tarda durant tot el mes de setembre. A més, també han recollit signatures i han adreçat un escrit a l’Ajuntament de Palamós i al Departament en el qual els expliquen la situació i es queixen que l’horari partit dificulta la conciliació familiar.

Un dels mestres de l’escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell, Ruben Vargas, també es mostra a favor d’aquesta jornada contínua. Com la Carol Sánchez, ha defensat que un horari de nou del matí a dues de la tarda (amb dues estones de pati) tindria múltiples beneficis pels alumnes i les famílies. A més, assegura que fa temps que els professors i “la majoria d’escoles” arreu de Catalunya demanen aquest tipus d’horari, però que el Departament d’Educació no se’ls escolta. Ruben Vargas explica que no entén com pot ser que en alguns centres de Catalunya es renovi any rere any la “prova pilot” d’aquesta jornada contínua però que, en canvi, el departament d’Educació continuï sense donar la possibilitat d’aplicar-la a la majoria de centres.

A Catalunya són moltes les escoles i famílies que voldrien tenir la opció de fer jornada intensiva a les escoles. De fet, més de 50.000 persones han firmat la petició “SI a la jornada contínua a les escoles de Catalunya” que la Plataforma Volem Jornada Contínua va crear a la web Change.org. En aquesta petició, es demana que es doni a cada escola de Catalunya la possibilitat de votar i triar l’horari escolar que prefereixi la majoria.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

La memòria històrica al centre del ple de la Diputació de Girona

Al ple de la Diputació de Girona d’avui dimarts, el grup socialista presentarà una moció per impulsar la memòria...

El Consell Comarcal aprova projectes socials per als col·lectius més vulnerables

El ple del Consell Comarcal celebrat ahir  dilluns va aprovar nous projectes socials per als col·lectius vulnerables i va actualitzar algunes ordenances fiscals que...

COVID-19 al Baix Empordà, segona comarca amb la taxa de PCR positives més alta de tot Catalunya

La situació del coronavirus al Baix Empordà empitjora després que la comarca tingui una de cada cinc PCR positiva i Palafrugell sigui el segon municipi de Catalunya amb risc de rebrot més alt

Palafrugell posa en funcionament la nova àrea de Qualitat Urbana

L’objectiu de la incorporació d’aquesta nova àrea ha de servir per millorar els serveis que tenen una relació directa amb la via urbana, i al mateix temps, exercir una millor qualitat de tot allò que té a veure amb els elements urbans que més afectació directa tenen amb la ciutadania.

Matins poc freds, augment de la nuvolositat i la inestabilitat

L'aire més càlid del sud i l'increment dels intervals de núvols faran pujar la temperatura, sobretot els valors mínims amb matins poc o gens freds. El temps insegur amb augment del a inestabilitat es manté els propers dies.

Altres notícies