2.5 C
Pals
Diumenge, 17 gener 2021

Alumnes Palafrugell i Palamós falten a classe a les tardes per demanar la jornada contínua

El més llegit

Un terratrèmol sacseja alguns punts del Baix Empordà

Ha tingut l'epicentre a Cassà de la Selva, tot i que s'ha pogut detectar a Santa Cristina d'Aro o Calonge

Un jutjat ordena a l’Ajuntament de Palafrugell que obri un expedient al nou Càmping Calella

La disputa entre els propietaris de la parcel·la embrionària Càmping La Siesta de Calella (la família De Vehí) i els fins l'octubre arrendataris del terreny i responsables de l'activitat (la família Cruz) ha acabat en un jutjat.

Els Amics de les Arts anuncien que treballen en un musical

Els Amics de les Arts feia uns quants dies que estaven poc actius a les xarxes, fins que aquest divendres han trencat el silenci per anunciar que estan començant a treballar en un musical al costat de la productora Minoria Absoluta (Està Passant, Polònia) i de l’escriptor Marc Artigau. Segons comenta el grup, fa dos…

El restaurant La Gamba de Palamós tanca temporalment després de ser sancionat per incomplir les restriccions

El restaurant La Gamba de Palamós ha decidit tancar temporalment després d'haver estat sancionat per la policia per no complir les restriccions de la Covid-19. Ara, a la porta del restaurant, s'hi troba el rètol: "Tancat per força". 
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -

A l’Escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell i a l’Institut-escola Vila-Romà de Palamós, part dels alumnes han faltat a classe a les tardes per a protestar contra la negativa d’Educació de permetre la jornada contínua a les escoles de Catalunya. A l’escola de Palafrugell aproximadament dos terços dels alumnes no van anar a classe ahir a la tarda, i la meitat tampoc hi anat aquesta. Pel que fa a l’Institut-escola de Palamós, el grup que ha impulsat la protesta assegura que s’hi han sumat prop de 75 famílies. En el cas de Palamós, l’equip docent va comunicar la seva intenció d’aplicar l’horari intensiu, però finalment no va rebre l’aprovació d’Educació.

La presidenta de l’AMPA de l’Escola Josep Barceló i Matas, Carol Sánchez, explica que la jornada contínua ajudaria a les famílies que viuen lluny perquè haurien de fer menys desplaçament i que també seria un “horari saludable” que beneficiaria a tothom. A més, també ha comentat que la Covid-19 ha accentuat la demanda d’aquest horari perquè ajudaria a evitar aglomeracions davant l’escola a l’hora de portar o recollir els nens.

Des de Palamós també troben que seria una bona manera de minimitzar riscos. En nom del grup de pares impulsors de la protesta, Diego Carrillo explica que “no té cap sentit que no es puguin posar a la pràctica perquè són mesures sanitàries”. Diego Carrillo assegura que, a l’Institut-escola Vila-Romà, l’objectiu és no dur els fills a classe a la tarda durant tot el mes de setembre. A més, també han recollit signatures i han adreçat un escrit a l’Ajuntament de Palamós i al Departament en el qual els expliquen la situació i es queixen que l’horari partit dificulta la conciliació familiar.

Un dels mestres de l’escola Josep Barceló i Matas de Palafrugell, Ruben Vargas, també es mostra a favor d’aquesta jornada contínua. Com la Carol Sánchez, ha defensat que un horari de nou del matí a dues de la tarda (amb dues estones de pati) tindria múltiples beneficis pels alumnes i les famílies. A més, assegura que fa temps que els professors i “la majoria d’escoles” arreu de Catalunya demanen aquest tipus d’horari, però que el Departament d’Educació no se’ls escolta. Ruben Vargas explica que no entén com pot ser que en alguns centres de Catalunya es renovi any rere any la “prova pilot” d’aquesta jornada contínua però que, en canvi, el departament d’Educació continuï sense donar la possibilitat d’aplicar-la a la majoria de centres.

A Catalunya són moltes les escoles i famílies que voldrien tenir la opció de fer jornada intensiva a les escoles. De fet, més de 50.000 persones han firmat la petició “SI a la jornada contínua a les escoles de Catalunya” que la Plataforma Volem Jornada Contínua va crear a la web Change.org. En aquesta petició, es demana que es doni a cada escola de Catalunya la possibilitat de votar i triar l’horari escolar que prefereixi la majoria.

- Publicitat -
- Publicitat -

Últimes notícies

Altres notícies