Josep Lluis Escardó: “Per mi pintar un quadre no és treballar, és gaudir de la pintura”

- Publicitat -

Les Escoles Velles Centre Cultural acollirà del 6 al 30 de juliol una nova mostra en el marc de la  temporada d’exposicions d’aquest 2023. Es tracta de l’exposició pictòrica “Tot de Begur” de l’artista Josep Lluis Escardó. Per parlar-nos d’aquesta exposició i del seu art ens visita el pintor i artista, Josep Lluis Escardó.

L’artista explica que treballa creant obres amb pintura a l’oli i a l’exposició s’hi poden veure des dels paisatges de Begur i Esclanyà, marines de la zona o retrats de personatges reconeguts del municipi. Són 30 obres basades en el realisme en diferents mides que es poden veure a les Escoles Velles de Begur. Josep Lluis Escardó explica que es va inspirar en Begur en el moment en què hi va començar a viure. A més, destaca que a Begur s’hi organitzen moltes activitats culturals que atrauen tant visitants com veïns.

Josep Lluis Escardó explica que treballa creant retrats de personatges reconeguts de Begur i Esclanyà, entre d’altres. En aquests retrats el pintor se centra a perfeccionar els detalls i repassar-ho tot per aconseguir crear imatges realistes d’aquests personatges. Per això, abans de fer el retrat, el pintor demana a la persona que pintarà fer una fotografia per aconseguir plasmar tot el detall del rostre. Els retrats que podem trobar a l’exposició són de personatges diversos del municipi, com la Teresa Juvé, la Paula Badosa, la Neus Mar o en Quim Coll, entre molts d’altres personatges del municipi.

En els paisatges de Begur i Esclanyà hi podrem trobar escenes amb color i vida al municipi. La intenció del pintor és plasmar l’essència del municipi i mostrar-lo als visitants i ciutadans del municipi.

Josep Lluis Escardó i la pintura

Josep Lluis Escardó va traslladar-se de Barcelona a Begur als anys 90 i va portar amb ell el seu estudi de pintura. Tot i això, la seva passió per la pintura va començar des de ben jove: va estar gairebé un mes al llit malalt i per passar el temps va començar a dibuixar. La feina com a pintor va anar variant al llarg dels anys, però en jubilar-se, Josep Lluis Escardó va abocar-se de nou a la creació artística.

El pintor reconeix que és molt autoexigent a l’hora de pintar, ja que la voluntat és ser el més detallista possible. Al llarg de la seva trajectòria com artista el pintor reconeix que ha pintat més de 500 quadres. De moment, algunes de les obres de l’artista es poden veure a les Escoles Velles Centre Cultural del 6 al 30 de juliol. La mostra es podrà visitar els dimarts, dijous i divendres de 16 a 21 h, els dimecres i dissabtes de 09:30 a 14 h i de 16 a 21 h, i els diumenges de 09:30 a 14 h.

- Publicitat -