20 C
Pals
Dimecres, 4 octubre 2023
- Publicitat -

Josep Maria Soler: “La cultura d’un país es transmet per moltes vies, no només per l’escola”

La Fundació Pallach organitza diverses trobades que tenen per objectiu la difusió del coneixement en diversos àmbits, mitjançant la tertúlia i el diàleg compartit, més que no pas les conferències. El seu president, Josep Maria Soler, diu que d’aquesta manera es transmet millor el coneixement i la cultura i se serveix millor a l’eslògan que regeix l’activitat de l’entitat: Tothom educa, s’educa tothom.

Més enllà de l’escola, defensa Soler, el coneixement es transmet per moltes vies, començant pel paper educatiu de la família, de les xarxes socials, de les entitats de l’entorn… tot plegat, afirma, complementa un sistema educatiu bàsic i universitari.

Pallach representava l’ala més catalanista de l’actual PSC

Soler no ha volgut valorar quin posicionament podria tenir Josep Pallach davant la situació política per la que passa Catalunya. Tanmateix ha recordat que Pallach representava el socialisme català i en el seu ideari defensava un model d’estat federal on el socialisme català hi tingués una veu pròpia i ho ha exemplificat amb una anècdota de l’any 1978 entre Pallach i Felipe González.

Escolta l’entrevista sencera

Temps de lectura: < 1 minuts

Més àudios