19.5 C
Pals
Divendres, 27 maig 2022
- Publicitat -

Josep Pericay (President Agrupació de Defensa Vegetal de l’Arròs de Pals): “La sequera és preocupant”

Pericay també ha recordat que no existeixen altres mecanismes o fórmules per revertir aquesta situació que no sigui la pluja. D'altra banda, Jaume Armengol, president de la IGP Poma de Girona, ha explicat que, a diferència dels arrossars, la sequera no afecta a dia d'avui a les plantacions de pomeres.

[rt_reading_time label="Temps de lectura:" postfix="minuts" postfix_singular="minut"]
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Josep Pericay Pujadas, president de l’Agrupació de Defensa Vegetal de l’Arròs de Pals, ha explicat a Ràdio Capital que la situació actual de sequera que viu el país és preocupant, just quan falten uns 3 mesos per a l’inici del cultiu d’arròs. Així mateix, Pericay espera que en aquest temps que falta per a començar la temporada la situació canviï i arribin les pluges, i d’aquesta manera sortir d’aquesta situació de “pre-alerta”.

El president de l’Agrupació de l’Arròs de Pals també ha recordat que no existeixen altres mecanismes o fórmules per revertir aquesta situació que no sigui de forma natural, la pluja, i que, en tot cas, s’haurà de buscar la manera de ser el màxim d’eficients amb els pocs recursos que hi hagi.

Finalment, Josep Pericay ha dit que confia en que hi hagi una llevantada d’última hora i proveeixi de suficient aigua els arrossars de la zona, tal i com va passar l’any 2008.

La sequera i les pomes.

Jaume Armengol, president de la IGP Poma de Girona, ha explicat que, a diferència dels arrossars, la sequera no afecta a dia d’avui a les plantacions de pomeres, doncs els fruiters estan en repòs hivernal.

Així mateix, ha afirmat que els productors d’aquest sector estan conscienciats i que fa anys que es treballa per a l’eficiència del reg a les plantacions de pomes.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

El Baix Empordà planifica la temporada de prevenció d’incendis forestals

Davant l'elevat risc d'incendi previst per aquest estiu, representants del Consell Comarcal del Baix Empordà, dels municipis de la comarca i dels cossos d'emergència s'han trobat per tractar la prevenció d'incendis.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -