11.6 C
Pals
Divendres, 19 abril 2024
- Publicitat -

Josep Xifra: “No es farà un hotel de més de 100 habitacions”

Ahir, l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro desmentia que la modificació del POUM que han aprovat inicialment, projecti la construcció d’un complex hoteler a la urbanització de Rosamar. La resposta sorgeix després que SOS Costa rava anunciés que presentaria al·legacions i es creés l’associació SOS Rosamar amb més d’un miler de signatures recollides.

Davant la polèmica per l’edifici Rosamar, hem entrevistat al Supermatí de Ràdio Capital a Josep Xifra, regidor d’Urbanisme de Santa Cristina d’Aro, perquè expliqui que inclou el POUM.

L’edifici Rosamar està situat a primera línia de Cala Canyet, un espai amb un gran valor paisatgístic. En concret, es troba just entre la carretera que va de Tossa a Sant Feliu i pertany al terme municipal de Santa Cristina. Tal com explica el regidor, és l’única cala de Santa Cristina d’Aro que es va edificar i desenvolupar com a urbanització.

L’abandonament de l’edifici

El problema va ser que els promotors, com en la majoria de les urbanitzacions a tot Catalunya, van demanar les llicències sense que la urbanització estigués acabada i per tant no estan recepcionades. Ara bé, sí que es va fer una zona esportiva i a partir de l’any 94-97 la zona esportiva va passar a ser privada explotant-la el mateix propietari que té allà un restaurant. Per tant, es va tornar privada amb ús públic, però en canviar la normativa de seguretat, va deixar de ser rentable i  l’espai es va quedar en desús.

Xifra explica que volen buscar una solució per dos temes, en primer lloc perquè està en desús i l’altre per la imatge que dona a la cala. A més, afegeix que “l’Ajuntament ja estem d’acord de fer com un annex del que és el restaurant per poder fer unes habitacions.” De la mateixa manera, també accepten la proposta de l’Euc de fer una piscina d’ús públic.

La polèmica al voltant del POUM

L’Ajuntament i l’equip redactor no entenen la polèmica creada al voltant de Rosamar perquè “des del minut zero s’ha atès a tothom qui ho ha demanat, ensenyant-ho tot des de l’Avantprojecte”. Per això, ell atribueix el rebombori al següent aspecte:

Creu que l’arrel del problema pot ser que el conveni no deixi prou clar, perè ell recorda que es poden fer les rectificacions que calguin. Per això, el regidor argumenta que si el problema parteix de l’ambigüitat, es podria tornar a redactar el POUM  deixant clar que el màxim que es pot fer a l’edifici.

Josep Xifra remarca en l’entrevista que “no es farà un hotel de més de 100 habitacions” i per tant, desmenteix i explica que en cap moment l’Ajuntament vol afavorir el propietari. Sinó que volen evitar l’impacte destructiu i abandonament de l’edifici, ja que es troba en “una cala molt maca”, segons comenta ell. A més, explica que els representants de la urbanització no es van oposar quan van presentar el projecte a l’Euc, per això a l’Ajuntament els xoca el “rebombori”. A més, explica la següent llei sobre els plans urbanístics de millora.

Finalment, el regidor Josep Xifra recorda que tothom pot demanar explicacions a l’Ajuntament sobre el projecte. A més, aquest estiu es durà a terme una reunió per explicar el pla urbanístic a la urbanització i així veure les opinions dels residents. Per tant, de moment fins que no es resolguin totes les al·legacions no es pot tirar el POUM endavant i es calcula que es pot destinar 7-8 mesos a solucionar-ho.

Temps de lectura: 2 minuts

Més àudios