16.5 C
Pals
Divendres, 29 març 2024
- Publicitat -

SOS Costa Brava, contra al pla de Santa Cristina que preveu un hotel a primera línia de Cala Canyet

Els veïns, preocupats per l'impacte, han creat l'associació SOS Rosamar i han recollit més d'un miler de signatures

Redacció
Redaccióhttps://www.radiocapital.cat
Ràdio Capital combina una programació musical de qualitat, amb diferents programes informatius i divulgatius.
Temps de lectura: 2 minuts
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

SOS Costa Brava ha presentat al•legacions al POUM de Santa Cristina d’Aro, que permetria fer un hotel a primera línia de mar a la Cala Canyet. L’entitat assegura que el pla urbanístic requalifica més de 3.500 metres quadrats d’uns terrenys privats d’equipaments esportius per convertir-los en zona hotelera.

Una decisió que permetria fer un establiment hoteler de fins a 2.812 metres quadrats en dues plantes. A més, denuncien que s’ha requalificat una altra zona verda privada davant de mar, que permetria la construcció d’un edifici de 900 metres quadrats amb una planta per a “l’ampliació del restaurant existent”. “En tots dos casos, els terrenys requalificats pertanyen a un sol i mateix propietari”, alerten.

Els veïns, alarmats per la situació, s’han agrupat en una nova plataforma, Sos Rosamar, i ja han recollit més d’un miler de signatures de suport a les seves reclamacions.

Els ecologistes recorden que Cala Canyet, una “micro-cala a la urbanització de Rosamar, és un “dels últims llocs no massificats que conserva el veritable encant d’aquesta costa única”. “Els seus abruptes penya-segats semblen haver salvat aquest zona del mateix destí que tants altres indrets similars de la Costa Brava”, asseguren en un comunicat, tot afegint que el nou pla urbanístic “podria representar l’inici de l’especulació i massificació” de l’espai.

Al comunicat, SOS Costa Brava remarca que la requalificació prevista al POUM, aprovat inicialment durant el mes d’abril, suposa una operació “en benefici d’un únic propietari”, a més de l’impacte visual i paisatgístic que podria tenir l’hotel projectat. D’altra banda, alerten que la ubicació prevista està en una zona “inundable” i que s’estaria infringint la Llei de Costes, que “prohibeix la implantació de pantalles arquitectòniques a primera línia de mar”.

A més, remarquen que no hi ha suficient motivació ni “interès públic” en la creació d’un nou polígon i que la urbanització “ja disposa de sòl qualificat amb ús hoteler”.

- Publicitat -
- Publicitat -
- Publicitat -

(Galeria) 8.000 persones omplen els carrers de Verges per veure el pas de la Dansa de la Mort

Verges ha celebrat l'inici de la Setmana Santa amb la seva emblemàtica Dansa de la Mort, atraient uns 8.000 visitants. Aquest esdeveniment històric, que remunta a l'Edat Mitjana, destaca per la processó de cinc esquelets que ballen, simbolitzant el cicle de la vida i la mort. La tradició busca ser reconeguda com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Amb la participació activa dels residents, la nit s'ha omplert de representacions de la Passió de Crist, culminant amb una processó il·luminada per torxes i reafirmant el seu valor cultural.
- Publicitat -spot_img
- Publicitat -

Altres notícies

- Publicitat -